EDISYON:

ÖSYM son dakika duyurdu: Bazı sınavların başvuru tarihleri değişti

17:396/02/2023, Pazartesi
G: 6/02/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
ÖSYM MSÜ, TUS, STS VE YÖKDİL başvuruları ne zaman?
ÖSYM MSÜ, TUS, STS VE YÖKDİL başvuruları ne zaman?

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem, 10 ili etkiledi. Kahramanmaraş, Hatay ,Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da binalar yıkıldı. AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Hayatını kaybedenlerin sayısı bin 498'e yükseldi. 8 bin 533 yaralı var" dedi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) depremler ve artçı sarsıntılar nedeniyle MSÜ, TUS, STS VE YÖKDİL sınavların başvuru tarihlerini değiştirildiğini duyurdu. Peki MSÜ, TUS, STS VE YÖKDİL başvuruları ne zamana kadar yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler ve artçı sarsıntılar nedeniyle bazı sınavların başvuru tarihlerini değiştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklama sonrasında MSÜ, TUS, STS ve YÖKDİL sınavının başvuru tarihleri değişti. Peki, MSÜ, TUS, STS VE YÖKDİL başvuruları ne zamana kadar yapılacak?

MSÜ, TUS, STS VE YÖKDİL başvuruları ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 19 Mart'ta yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ), 26 Mart'ta yapılacak Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) için 9 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek. 12 Mart'taki Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2023-YÖKDİL/1) için de 10 Mart'a kadar başvuru alınacak.



#ösym
#msü
#tus
#yökdil
#sts

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.