Nefis yemek tarifleri - Ramazan menüsü, farklı çorba tarifleri

Yeni Şafak
11:377/06/2016, Salı
G: 7/06/2016, Salı
Diğer

Nefis yemek tariflerini sizler için hazırladık. Akşama nefis bir yemek sofrası kurmak isteyen ev hanımları için farklı çorba tarifleri ve nefis yemek tarifleriyle oluşturulmuş ramazan menüsü oluşturduk. Farklı ve nefis yemek tarifleri ile iftarınızı rahatlıkla açabilir ve ramazan menünüzü oluşturabilirsiniz.

Nefis yemek tarifleri ile harika ramazan menüsü oluşturabilirsiniz. Alışılmışın dışında farklı çorba tarifleri ve yemek tarifleriyle iftar sofranızı değiştirebilir ve renklendirebilirsiniz. Bizler de sizler için nefis yemek tarifleri, ramazan menüsünü araştırdık. İşte birbirinden güzel nefis yemek tarifleri…




- 1 kap pirinç


- 1,5 kap tavuk suyu ya da sıcak su


- 3 yemek kaşığı tereyağı


- 1 yemek kaşığı sıvı yağ


- Tuz



Son derece kolay tariflerden birisi olan pirinç pilavı için pirinci bol su ile yıkayın. 20 dakika kadar tuzlu ve ılık suda bekletin ve sonra suyunu iyice süzün. Ardından tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve pirinçleri kavurun. Pirinçler birbirine yapışmaya başladığında ise kaynamış suyu veya et suyunu ve tuzu ekleyin. Daha sonra önce yüksek sonra kısık ateşte pilavın üzeri delik delik oluncaya dek pişirin. Pilavınız pişince 10-15 dakika dinlendirin ve tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra servis edin.



EVDE ŞİŞ KÖFTE

MALZEMELER

500gr. orta yağlı kıyma



1 orta boy soğan



yarım demet maydanoz



3 dilim bayat ekmek



1 tatlı kaşığı domates salçası



1er silme tatlı kaşığı tuz, kimyon



1 silme çay kaşığı karabiber



tahta çöp şişler



ayrıca 2-3 ufak boy domates



1-2şer adet kırmızı ve yeşil biber



zeytinyağı



6-7 adet patates,



YAPILIŞI

Soğanı, ekmek dilimlerini ve maydanozu geniş hazneli mutfak robotunda iyice çekin.



Kıyma, baharatlar tuz ve salçayı ekleyip tekrar birleşene kadar basıp çekerek karıştırmaya devam edin. Harcı buzdolabına kaldırıp tercihen 2-3 saat veya yarım saat dinlenmeye bırakın.



Bu arada çöp şişleri geniş içi su dolu bir kapta bekletin. Bu yanmalarını ve köftelerin yapışmasını engellemeye yardımcı olacaktır.


Sebzeleri yıkayıp varsa çekirdeklerini saplarını ayıklayın.



Domatesleri dörde biberleri de büyüklüğüne göre iri parçalara bölün.


Köfte harcı ile yaklaşık cevizden biraz ufak toplar hazırlayın.



Şişlere birer köfte sonra domates ve biberleri karışık olarak takıp yerleştirin.


Patatesleri soyup önce ikiye sonra elma dilimi doğrayıp fırın tepsisine aktarın.



Üzerine kekik, biberiye, kırmızı toz biber ve biraz tuz serpip 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve elinizle harmanlayıp tepsiye yayın.



Şiş köfteleri patateslerin üzerine dizip 200C dereceli fırında köfteler kızarıp patatesler pişene kadar pişirin. Yarı zamanda şişleri ters çevirip diğer tarafının da kızarmasını sağlayın. Denerseniz sonucu benimle paylaşmayı, dilerseniz fotoğrafını Facebook sayfamda paylaşmayı unutmayın.







Mercimek Çorbası Tarifi

  • 1 kase mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam ev yapımı kurutulmuş nane

İlk olarak mercimeklerimizi güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye yağımızı alıp ocağa alıyoruz .Daha sonra mercimek soğan ve patatesi de ekliyoruz. Daha sonra göz kararı suyumuzu ekliyoruz .Katı sevenler daha az su koyabilir .İsteğe göre ayarlanır .Mercimek piştikten sonra nane de eklenir ve blendırdan geçirilir.Altı kapatılır.




Soğan Çorbası

  • 2 kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1. 5 litre tavuk suyu
  • Yarım litre kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7 çeşit baharat
  • 4 adet haşlanmış patates
  • Yapılışı

Soğan soyulup halka doğranır ve yağ ile kavrulur. Hafif pembeleşmeye yakın içine un ilave edilir ve beraber 4-5 dakika kavrulur. Daha sonra içine tavuk suyu ,tuz ve isteğe göre baharatlar eklenip biraz katıştırılıp kaynamaya bırakılır. Pişen çorba arzu edilirse mikserden geçirilir.


Küçük kare doğranan patatesler çorbanın içine eklenip servise sunulur.



Afiyet olsun.



Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg domates,
  • 100 gr konserve domates,
  • 3 diş sarımsak,
  • Yarım adet acı kırmızı biber,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 600 ml tavuk suyu,
  • 70 ml krema (göz kararı 1 çay bardağı kadar),
  • 10 gr toz şeker (1 tatlı kaşığı kadar),
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Zeytinyağı,
  • 2 dilim doygun ekmek çok tahıllı,
  • 1 çay kaşığı nane.
Yapılışı

Domatesleri 4 'e bölüp fırın tepsisine koyalım



Üzerlerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber serpelim.



Önceden ısıtılmış 180° fırında yumuşayana kadar közleyelim ve kabuklarını soyalım.



İncecik doğradığımız soğanı, sarımsakları ve biberi 2 yemek kaşığı zeytin yağında biraz kavuralım.



Üzerine közlediğimiz domatesleri, konserve domatesi ve toz şekeri ilave edelim.



Bu şekilde 10-15 dakika kadar pişirelim.



Sonra tavuk suyunu ilave edip 1-2 dakika pişirelim ve blender ile püre haline getirelim.



Daha sonra kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice karıştıralım ve ocaktan alalım.



Tost dilimi şeklindeki ekmekleri küp şeklinde doğrayalım.



Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile ekmekleri kıtırlaştıralım.



Ekmeklerin üzerine nane serpip karıştıralım.



Közlenmiş Domates Çorbamızın üzerine kıtır ekmek dilimleri koyup sıcak olarak servis yapın



Nefis yemek tariflerini sizler için hazırladık. Akşama nefis bir yemek sofrası kurmak isteyen ev hanımları için farklı çorba tarifleri ve nefis yemek tarifleriyle oluşturulmuş ramazan menüsü oluşturduk. Farklı ve nefis yemek tarifleri ile iftarınızı rahatlıkla açabilir ve ramazan menünüzü oluşturabilirsiniz.



#Nefis yemek tarifleri
#Yemek tarifleri
#Ramazan menüsü