Karadeniz denilince akla ilk gelen yemeklerden mıhlama, 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanmış yöresel bir lezzet. Genelde kahvaltılarda tercih edilse de mıhlamayı Karadeniz bölgesi gibi sizde günün her vaktinde tüketebilirsiniz. Peki mıhlama nasıl yapılır? Adım adım mıhlama tarifi...
Mıhlama Tarifi
1 Su Bardağı Mısır Unu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Ve 1/2 (Yarım) Su Bardağı Su
1 Kase Dil Peyniri
Yeteri Kadar Tuz
Mıhlama Yapılışı:
Mısır ununu ve yağı tavaya alıp kokusu çıkana kadar iyice kavurun. Suyu ekleyip çektirin, muhallebi kıvamına gelince peynir ve tuzu ekleyin. Peynir de eriyince bekletmeden servis edin.
Mıhlama kaç dakikada pişer?
5 dakikada hazırlanan mıhlama 20 dakikada pişer.
Mıhlamanın kalorisi ne kadar?
Zorluk seviyesi orta olan mıhlamanın kalorisi 356.
Mıhlama yapmanız için harcayacağımız ücret ne kadar?
Mıhlama için kullanacağınız malzemelerin toplam ücreti 10,25 lira.