EDISYON:

Meteorolojiden Marmara ve Kuzey Ege için fırtına uyarısı

Yeni Şafak
18:1927/09/2017, Çarşamba
G: 27/09/2017, Çarşamba
IHA
Meteorolojiden Marmara ve Kuzey Ege için fırtına uyarısı
Meteorolojiden Marmara ve Kuzey Ege için fırtına uyarısı

Meteoroloji, Marmara ve Kuzey Ege bölgeleri için fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaları ve güncel hava durumu değerlendirmelerini sayfamızdan görebilirsiniz.

Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına beklendiği belirtilerek, vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Açıklamada, “Rüzgarın yarın (Perşembe) Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına (50-75 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.

Fırtınanın 30.09.2017 Cumartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına Bekleniyor!
Beklenen Hadise

Kuvvetli Rüzgar

Beklendiği Yer

Marmara ve Kuzey Ege denizi'nde yarın (28.09.2017 Perşembe) rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Cumartesi günü (30.09.2017) akşam saatlerden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Başlama-Bitiş Zamanı

28.09.2017 13:00-30.09.2017 23:00

Hadisenin Şiddeti

Fırtına

Oluşması Muhtemel Riskler

Ulaşımda Aksamalar

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Çankırı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul ile öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, ve Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/sa), güneydoğu kesimlerde güney yönlerden (30-50km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul ile öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#Marmara
#Kuzey Ege
#Fırtına
#Meteoroloji
#hava durumu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.