EDISYON:

LGS sonuçları sorgulama! meb.gov.tr LGS sonuç sayfası

Yeni Şafak
09:1927/06/2018, Çarşamba
G: 30/07/2018, Pazartesi
IHA
MEB tarafından gerçekleştirilen LGS'nin sonuçları açıklandı.
MEB tarafından gerçekleştirilen LGS'nin sonuçları açıklandı.

LGS sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS'nin sonuçları erişime açıldı. Öğrenciler LGS sonuçlarını MEB resmi site üzerinden öğrenebilirler.

LGS sonuçları erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liseye Geçiş Sınavı
(LGS) sonuçları
açıklandı. Öğrenciler sınav sonuçlarına
internet adresinden ulaşılabilecek. Sonuç sayfasından merkezi sınav puanları ve Türkiye/İl geneli yüzdelik dilimleri de öğrenebilecek.
LGS sonuçları nasıl öğrenilir?

Aşağıdaki bağlantılar üzerinden LGS sonuçlarına ulaşabilirsiniz.


Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınav sonuçlarının açıklandığı belirtilerek, "Sınav sonuçlarına
internet adresinden ulaşılabilir. Öğrenciler, sonuç sayfasından merkezi sınav puanlarını ve Türkiye/İl geneli yüzdelik dilimlerini öğrenebileceklerdir.

Sınava başvuran 1 milyon 9 bin 260 öğrenciden 971 bin 657’si sınava girmiştir. 112 öğrenciye evde, 4 öğrenciye ise hastanede sınav hizmeti verilmiştir" denildi.

Sınava giren öğrencilerin yerleştirme işlemleri için merkezi sınav puanının hesaplanıp ve yayımlandığı da bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Öğrencilerin tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili bilgilendirmeler tercih ve yerleştirme kılavuzunda yayımlanacaktır. Tercihlerin alınmasında hem bu sınav sonuçlarına göre öğrenci alan sınavlı okul tercihleri hem de yerel yerleştirme tercihleri birlikte alınacaktır. Öğrencilerimizin sınavla öğrenci alacak okullar için tercihlerini yüzdelik dilimlerini dikkate alarak yapması önerilmektedir. Sınav sonuçlarına ilişkin istatistiksel analizler daha sonra yayımlanacaktır."
#LGS
#LGS sonuçları
#MEB

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.