Liseye geçmeye hazırlanan öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 8. sınıfların gireceği LGS tarihi sınava katılacak öğrenci ve velilerinin gündeminde. Liseye geçmeye hazırlanan öğrenciler Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) ne zaman olacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023 LGS sınav takvimine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Peki LGS sınavı saat kaçta başlayacak kaçta bitecek? MEB LGS sınavında kaç soru sorulmakta? İşte detaylar.
2023 LGS ne zaman?
- LGS 2023 tarihi henüz belli olmadı. Sınav ve başvuru tarihi açıkladıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir. 8. sınıf öğrencilerinin ortaokuldan liseye geçişlerinde dereceyi ölçen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, önceki yıllar baz alındığında 4 Haziran ya da 11 Haziran 2023 Pazar günü yapılacağı düşünülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı düzenlediği sınavda birinci oturum saat 09.30da, ikinci oturum saat 11.30da başlayacak.
LGS 2021 ne zaman yapıldı?
Geçtiğimiz yıl okullar 18 Haziran’da kapanmıştı. 2021 LGS sınavı da 6 Haziran'da yapılmış sınav sonuçları ise 30 Haziran 2021'de ilan edilmişti. Bu sene okullar 16 Haziran'da kapanacak. Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler 27 Mayıs 2021 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanmıştı.
Merkezî Sınav, Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı tarihte yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.
LGS sınavında kaç soru sorulmakta?
Sınavda, Sözel (75 dakika) bölümden yani Türkçe ’den 20, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden 10, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ’ten 10, Yabancı Dil’den ise 10 soru olacak. Sayısal bölüm (80 dakika)den Matematik ’den 20 ve Fen Birlikleri’nden 20 soru sorulacaktır.
- - Ek süre verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde;
- - Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
- - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
- - Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.
- - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır.
LGS nedir?
Liselere Geçiş Sistemi ya da LGS, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı ortaöğretime geçiş sistemi. TEOG sınavının yerine geçmiştir.
Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır. Sınavı kazanan öğrenciler; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türündeki liselere gider. Sınavda belirli başarı eşiğine ulaşamayan öğrenciler adrese dayalı okul tercihinde bulunabilir ve merkezi sınavla öğrenci almayan okullarda okumayı tercih edebilir.
LGS konuları neler?
- Cümlede Anlam
- Sözcükte Anlam
- Ses Bilgisi
- Parçada Anlam
- Noktalama İşaretleri
- Yazım Kuralları
- Fiilimsiler
- Cümlenin Öğeleri
- Cümle Vurgusu
- Fiilde Çatı
- Yazı Türleri
- Anlatım Bozukluğu
- Cümle Çeşitleri
- Söz Sanatları
- Çarpanlar ve Katlar
- Üslü ifadeler
- Kara köklü ifadeler
- Veri Analizi
- Olasılık
- Özdeşlikler ve cebirsel ifadeler
- Doğrusal Denklemler
- Eşitliksiz
- Üçgenler
- Eşlik ve Benzerlik
- Dönüşüm Geometrisi
- Geometrik Cisimler
- Bir Kahraman Doğuyor
- Milli Uyanış: Bağımsızlık
- Yolunda Atılan Adımlar
- Ya İstiklal Ya Ölüm
- Atatürkçülük ve Çağdaşlaşan Türkiye
- Demokratikleşme
- Atatürk Dönemi
- Türk Dış Politika
- Atatürk’ ün Ölümü ve Sonrası
- Mevsimler ve İklim
- Genetik Kod ve DNA
- Basınç
- Madde ve Endüstri
- Basit Makineler
- Çevre Bilimi Ve Enerji Dönüşümü
- Elektrik Enerjisi ve Yükleri
- Friendship
- Teen Life
- İn the Kitchen
- On the Phone
- The Internet
- Adventures
- Tourism
- Chores
- Science
- Natural Forces
- Kader İnancı
- Zekat ve Sadaka
- Din ve Hayat
- Muhammed’in (S.A.V) hayatından Örnek Davranışlar
- Kur’an’ı Kerim ve Özellikleri