|

KYK ödemeleri ne zaman yatacak?

GSB KYK burs başvuruları 19 Ekim’de sona ermesiyle birlikte gözler burs ve öğrenim kredi sonuçlarına çevrildi. Sonuçların açıklanmasının ardından ise burs ücretleri hesaplara yatacak. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Peki KYK ödemeleri ne zaman yatacak? KYK 3 aylık burs ve kredi ödemeleri ne kadar?

10:37 - 24/10/2023 Salı
Güncelleme: 10:37 - 24/10/2023 Salı
Yeni Şafak
KYK burs ve krediler hangi gün verilecek? Kredi Yurtlar Kurumu banka işlemleri
KYK burs ve krediler hangi gün verilecek? Kredi Yurtlar Kurumu banka işlemleri
2023-2024
KYK burs ücretleri
nin kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor. Geçen yıl Kasım ayının sonlarına doğru açıklanmıştı.
değerlendirmesi ardından sonuçlar açıklanacak.

KYK bursu ve öğrenci kredisinden yararlanma hakkı kazanan binlerce öğrencinin gözü banka hesaplarında. KYK ödemeleri başladı mı? KYK 3 aylık bur ve kredi ödemeleri ne kadar?

GSB KYK bursu ne zaman yatacak?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Burs/öğrenim kredisi alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden sorgulanmaktadır. Hazırlık sınıfı öğrencileri hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlamaları, diğer sınıflarda ise 4'lük sistem üzerinden not ortalaması 2 ve üzeri, 100'lük sistem üzerinden not ortalaması 53,33 ve üzeri olan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilmektedir. Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu öğrenim kredisine dönüştürülmektedir.

KYK burs ödemesi ne kadar?

2022-2023 KYK burs ödemesi KYK lisans öğrencileri 850 TL, Yüksek Lisans öğrencileri 1700 TL ve doktora öğrencileri 2550 TL alıyor. Yeni zamlar ile birlikte KYK burs ücretlerinin de artması bekleniyor.



#kyk
#burs
#e Devlet
7 ay önce