|

KYK 3 aylık burs mu yatacak, ödenecek? TCKN 0,2,4,6,8 BURS VE KREDİ ne zaman yatacak?

"KYK 3 aylık burs mu yatacak, ödenecek?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği burs sonuçları açıklandı. 2023-2024 yılı KYK burs başvurularının açıklanmasıyla birlikte gözler burs rakamlarına ve bursların ne zaman yatacağına çevrildi. Peki, KYK 3 aylık burs mu yatacak, ödenecek?

21:43 - 13/11/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Foto:Arşiv
Foto:Arşiv

"KYK 3 aylık burs mu yatacak, ödenecek?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Öğrenciler ise ilk burs ödeme tarihlerini merak ediyor. Geçtiğimiz yıl burs ücretleri 1.250 TL olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan burs ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Peki, KYK 3 aylık burs mu yatacak, ödenecek?

KYK 3 AYLIK TOPLU ÖDEME YAPILACAK MI?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır.


Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödemeleri aktarılır.


Henüz Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 3 aylık toplu ödeme yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.


Geçtiğimiz dönem öğrenci hesaplarına 3 aylık burs toplu şekilde yatırılmıştı.


2023-2024 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?


2023-2024 KYK burs ücretleri geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.


Lisans ve ön lisans öğrencileri için bu dönem burs ücreti 2.000 lira olacak. Yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 TL’den 4 bin TL, Doktora öğrencilere için ise 6 bin TL oldu.


BURS VE KREDİ ALACAK ÖĞRENCİLER DİKKAT!


Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler https://kygm.gsb.gov.tr/ internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığımız linkine ulaşarak e-Devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığımız linkine ulaşarak anne veya babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler.

#kyk burs ücreti
#kyk bursu yatış tarihi
#KYK burs sonuçları
6 ay önce