BDDK'dan kredi kartı harcamalarında yeni taksit düzenlemesi geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik yeni adımlar attı. BDDK'nın yeni aldığı karara göre, havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapılamayacak.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartıyla taksitli harcamalara yönelik yeni kararlar aldı. Alınan karara göre; havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapılamayacak.
Kurul ayrıca, ihtiyaç kredileri ve kredi kartıyla harcamalardaki artışı önlemeye yönelik de kararlar aldı. Bu doğrultuda, ihtiyaç kredileri, nakit çekim dahil kredi kartı harcamaları, taşıt kredilerinin bankaların sermaye yeterlilik ölçümündeki risk ağırlığı artırıldı. Bu krediler için risk ağırlığı yüzde 50 fazla ile hesaplanacak.
BDDK'nın 21 Temmuz haftasına ait verilerine göre, tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarına olan toplam borç 2 trilyon 208 milyar 668 milyon liraya ulaştı. Tüketici kredilerindeki toplam borç 1 trilyon 401 milyar lirayı aşarken burada en çok payı 877 milyar 273 milyon lirayla ihtiyaç kredisi borcu oluşturdu. Düşük faizli olması nedeniyle vatandaşın son dönemde daha çok kullanmayı tercih ettiği bireysel kredi kartlarındaki toplam borç ise 807 milyar 273 milyon liraya çıktı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de bankacılık sektörünü düzenlemek ve denetlemekle görevli olan bağımsız bir kurumdur. BDDK, 23 Haziran 1999 tarihinde kurulmuştur.
BDDK'nın görev ve yetkileri şunlardır:
BDDK, bu görev ve yetkilerini yerine getirmek için aşağıdaki faaliyetlerde bulunur:
BDDK, Türkiye'nin finansal sisteminin sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesini sağlamak için önemli bir görev üstlenmektedir.