EDISYON:

Hindistan'da Müslümanları hastaneye almıyorlar

Haber Merkezi
02:0020/04/2020, Pazartesi
G: 20/04/2020, Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Hindistan, koronavirüs salgınında bile Müslümanlara yönelik nefretinden vazgeçmiyor. Uttar Pradeş’de bir hastane, sadece Kovid-19 testi negatif çıkan Müslümanlara hizmet vereceğini duyurdu. Nüfusa oranla çok az test yapılan ülkede bu uygulama yaygınlaşırsa, hasta Müslümanlar ölüme terk edilmiş olacak.

Bütün dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına rağmen Hindistan, Müslümanlara yönelik nefretinden vazgeçmiyor. Uttar Pradeş eyaletinde özel bir hastane, Kovid-19 testi negatif çıkan Müslümanlara hizmet vereceğini açıkladı.

  • Eyaletin Meerut şehrindeki “Valentis” isimli özel onkoloji hastanesi, yerel bir gazeteye, Kovid-19 testi negatif çıkan Müslüman hastaların hastaneye kabul edileceğine ilişkin ilan verdi. “Thewire” adlı Hindistan merkezli haber sitesinin kurucularından Siddharth Varadarajan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hastanenin ilanını “ayırımcı” olarak nitelendirerek, bu durumun Hindistan Anayasası’nın ihlali olduğunu vurguladı.

Öte yandan, polis, hastane sahibine yönelik soruşturma başlatıldığını açıkladı. 1,4 milyar nüfusuna karşılık 401 bin test yapan Hindistan’da 1 milyon nüfus başına düşen test sayısı sadece 291. Bu rakam Türkiye’de ise 7 bin 521.


#Hindistan
#Koronavirüs
#Müslüman

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.