EDISYON:

Asker uğurlaması yasaklandı: Askerler taahhütname imzalayacak

Haber Merkezi
00:288/07/2020, Çarşamba
G: 7/07/2020, Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tepki gösterdiği asker uğurlamalarında yaşananlara yönelik ilk önlemler İstanbul’da alındı. İstanbul, Ankara ve Hatay il umumi hıfzıssıhha meclislerince alınan kararlarla asker uğurlamaları tamamen yasaklandı.


İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi dün Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda, son zamanlarda başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere pandemi tedbirlerinin ihlal edilerek
ile eğlencelerine ilişkin yeni kararlar alındı. Alınan kararlar şöyle:


  • * Kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan, fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil eden asker uğurlamalarına (açık ya da kapalı yerlerde eğlenceler düzenlenmesi, araç konvoyu oluşturulması, toplu uğurlama) hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek.
  • * Otogar, gar, havaalanı gibi yerlerden yapılacak uğurlamalara askerlik yükümlüsünün birinci derece yakınları katılacak.
  • * Askerlik yükümlülerinden, sülüs belgesi verilirken yapılırken birliğine teslim olacağı dönemi kapsayacak şekilde pandemi tedbirlerini ihlal edecek uğurlama, tören, eğlence, konvoy gibi aktivitelerde bulunmayacaklarına dair taahhütname alınacak.
  • * Kaymakamlıklarca, pandemi kurallarına aykırı şekilde asker uğurlaması, eğlencesi, töreni veya konvoyu yapması nedeniyle hakkında idari ya da adli işlem tesis edilen askerlik yükümlülerine dair bilgiler ilgili askeri birliğe bildirilecek.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Asker
#Uğurlama
#Yasak
#Taahhütname

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.