Kokusu bütün evi saran kandil simidi yapmaya ne dersiniz? Hazırlayacağınız malzemeler hem bütçenizi zorlamayacak hem de yapımı çok kolay bir tarif sizlerle olacak.
3 su bardağı beyaz un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1/4 (Çeyrek) su bardağı sızma zeytinyağı
90 gram küp küp doğranmış tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet yumurta sarısı
Fırınınızı 180 derecede önceden fansız ısıtın. Önce kuru malzemeleri robotta karıştırın. Sonra ıslak malzemeleri ekleyip sadece karışana kadar karıştırın. Bütün malzemelerin karıştığından emin olduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Simit şeklini verip önce yumurta akına sonra susama bulayıp, pişirme kâğıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Simitlerin yarısını susama bulayın, yarısını da çörek otuna. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri altın sarısı gibi kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
15 dakikada hazırlanan kandil simidi 30 dakikada pişer.
Zorluk seviyesi kolay olan kandil simidinin kalorisi 391,7.
Kandil simidi için kullanacağınız malzemelerin toplam ücreti 10 lira.