EDISYON:

14 Mayıs 2023 Kahramanmaraş Çağlayancerit Seçim Sonuçları

14:2414/05/2023, Pazar
G: 14/05/2023, Pazar
Yeni Şafak
Kahramanmaraş Çağlayancerit Seçim Sonuçları Oy Oranı 2023
Kahramanmaraş Çağlayancerit Seçim Sonuçları Oy Oranı 2023

14 Mayıs 2023 Kahramanmaraş Çağlayancerit seçim sonuçları için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapıldı. Türkiye, 18 yaşını doldurmuş yaklaşık 65 milyon seçmen oy kullandı. 08:00’de başlayan oy verme işlemi saat 17:00’da sona erecek. YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasından sonra Akdeniz Bölgesi Kahramanmaraş Çağlayancerit seçim sonuçları, cumhurbaşkanı adayları ile partilerin ve ittifakların oy oranları da anlık olarak Yeni Şafak seçim sayfasında canlı olarak yayınlanacak.

Türkiye pazar günü
için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapıldı. 60 milyon 843 seçmen yeni cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçecek. 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan yarışacak. Vatandaşlar şimdiden Kahramanmaraş Çağlayancerit seçim sonuçları 2023 sorgulamasına başladı. YSK tarafından 14 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından 2023
ve Milletvekili genel seçim sonuçları açıklanacak. 2023 Kahramanmaraş
na ve partilerin oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş Çağlayancerit Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI1- Vahit Kirişçi

2- Ömer Oruç Bilal Debgici

3- Mevlüt Kurt

4- Tuba Köksal

5- Mehmet Şahin

6- Hasan Gezginç

7- Koray Kıraç

8- Ramazan Gürbak

CHP KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. Ali Öztunç

2. İrfan Karadutlu (DEVA Partisi)

3. Mehmet Bağlar

4. Ejder Kaygusuz

5. Naile İşlek

6. Tufan Yanar

7. Aziz Cem Güner

8. Çağatay Atasay

İYİ PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Ahmet Çabukel

2- Neslihan Koca Nergiz

3- Ziya Dumlupınar

4- Burak Sert

5- Şeyma Aytemiz Arslantürk

6- İrfan Mert Yıkan

7- Emine Leblebici

8- Serdal Kurtoğlu

MHP KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 ZUHAL KARAKOÇ DORA

2 TURAN ŞAHİN

3 ERTUĞRUL DOĞAN

4 ÖMER ÖZKAN

5 AZİZ KÖMÜRCÜ

6 HÜSEYİN ÇİÇEK

7 SERMET YILDIZ

8 MESUT ÇAKAR

MEMLEKET PARTİSİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. Hilmi Emre Kazancı

2. Halil İbrahim Kuruçay

3. Kontenjan

4. Durmuş Karakaş

5. Hamza Erpaylaştıran

6. Erdal Çiftçi

7. Oğuzhan Keklik

8. Feriha Cansu Aksoy

2018 Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları verilerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan oy oranıyüzde 74,2’sini alırken, Muharrem İnce Kahramanmaraş Cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre oyların yüzde 14,9’unu aldı. Meral Akşener yüzde 8,5, Selahattin Demirtaş’ın oy oranı ise yüzde 1,2 olurken Temel Karamollaoğlu da oyların yüzde 1,1’ini aldı.

2018 Kahramanmaraş milletvekili genel seçim sonuçları

Cumhur İttifakı Kahramanmaraş oy oranı % 74,8 olurken, AK Parti 6, MHP 1 milletvekili çıkardı. Millet İttifakı Kahramanmaraş oy oranına bakıldığında, ittifak oyların yüzde 20,9’unu alarak CHP 1 milletvekili çıkardı.

2018 Kahramanmaraş’ta hangi parti ne kadar oy aldı?

AK Parti % 58,5

MHP % 16,3

CHP % 9,8

İYİ Parti % 9,6

HDP % 3,8

Oy Nasıl Kullanılır?

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.

Cep telefonuyla kabine girmeyin.

Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.

Pusulalarınızı tek zarfa koyun.

Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın.

Seçimde kimler oy kullanamaz?

18 yaşı doldurmayan kişiler,

Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,

Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.

Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,

Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

Hangi durumlarda oylar geçersiz sayılır?

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

Seçmen sorgulama nasıl yapılır?

Seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı, kayıtlı iseniz hangi adres ile kayıtlı olduğunuzu Seçmen Sorgulama portalının "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" bölümünden, mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından veya e-Devlet kapısından ya da YSK çağrı merkezinden(4449 975) öğrenebilirsiniz.

Oy kullanırken seçmen kağıdına yanında bulundurmak şart mı?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinden de öğrenip oyunu kullanabilecek.

Seçim barajı yüzde kaç?

Seçim yasasında değişiklik yapan 7393 sayılı Kanunun 2. maddesine göre, ittifakta yer alan partilerin ayrı ayrı yüzde 7'yi geçmesi gerekmiyor. İttifakın aldığı oy toplamı genel baraj olan yüzde 7'yi geçtiğinde ittifak içindeki tüm partiler barajı geçmiş sayılacak.

Seçim nedir?

Seçim, kendilerine memuriyet, temsil yetkisi veya bir vekalet verilecek, kanuni şartlara uygun kişilerin, bir kısım veya bütün vatandaşlar tarafından tercih ve tespit edilmesi işlemi. Toplu bir iradenin birden fazla aday arasında tercihte bulunması.

Seçim görevi nedir?

Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğüyle ilgili bütün işlemleri yapmak veya yaptırmak, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları incelemek ve kesin olarak karara bağlamak.

Seçim barajı yüzde kaç?

Türkiye’de 12 Eylül 1980 askerî darbesinden sonra seçim barajı (10 Haziran 1983 tarihli 2839 sayılı kanunla) %10 seviyesine yükseltilmiştir. Seçimlerde yüzde 10 olarak uygulanan ülke seçim barajı 31 Mart 2022 tarihinde yüzde 7'ye indirilmiştir.

2023 seçimine katılan partiler ve ittifaklar hangileri?

2023 milletvekili genel seçimlere girecek bazı siyasi partiler, "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında 5 ayrı ittifakla seçime girme kararı aldı. Bu kapsamda, AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, "Cumhur İttifakı" adıyla seçime katılıyor. İttifaka mensup 4 parti kendi logosuyla seçime girecek. Ancak Cumhur İttifakı'na destek veren DSP ve HÜDA PAR'ın adayları, seçimde AK Parti listelerinde yer aldı. Bu iki parti oy pusulasında yer almayacak.

"Millet İttifakı"nı, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) ve Demokrat Parti oluşturdu. İttifak içindeki Demokrat Parti, DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisinin milletvekili adayları, CHP listelerinde yer buldu. Bu nedenle 4 parti YSK'ya geçici milletvekili aday listesi sunmadı. Milletvekili aday listesi vermeyenlerin oy pusulasından çıkarılacak olması nedeniyle, Millet İttifakı içinde yalnızca CHP ve İYİ Partinin logoları yer alacak. Millet İttifakınını Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Yeşil Sol Parti ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) "Emek ve Özgürlük İttifakı" adıyla seçime katılma kararı aldı. Emek ve Özgürlük İttifakı aday çıkarmayıp cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemekte.

Zafer Partisi ile Adalet Partisi ise ATA İttifakı’nı oluşturdu. ATA İttifakının Cumhurbaşkanı adayı ise Sinan Oğan.

Kahramanmaraş Çağlayancerit ilçesi hakkında genel bilgiler

Kahramanmaraş ilimizin önemli ilçelerinden biri olan Çağlayancerit, tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir.

Çağlayancerit ilçesi, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması sebebiyle eski çağlardan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlçe tarihi hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte, bölgede yapılan arkeolojik kazılarda Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılar bulunmuştur. İlçenin adının ise ilçede bulunan çeşmelerden kaynaklandığı söylenmektedir.

Çağlayancerit, Kahramanmaraş'ın batısında yer almaktadır. İlçenin doğusunda Elbistan, batısında Pazarcık, güneyinde Göksun, kuzeyinde ise Sivas ilinin Zara ilçesi bulunmaktadır. İlçe, Toros Dağları'nın güney eteklerinde kurulmuştur ve yüzölçümü 1.081 km²'dir. İlçede doğal güzellikler arasında Nemrut Dağı Milli Parkı, Kızıldağ Tabiat Parkı ve Uzunyayla Tabiat Parkı yer almaktadır.

  • Çağlayancerit ilçesi, 24 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler; Aşağı Kömürcü, Bahçebaşı, Başören, Ceyhanlı, Çağlayancerit Merkez, Çat, Elikdere, Elmalı, Eşen, Gaziler, Güllüce, Güvenç, Güzelpınar, Hamam, İlgindere, Karaözü, Kışla, Ortaköy, Sürgü, Şahverdi, Tepe, Torunlar, Üçkuyu ve Yaylaköy'dür.

Çağlayancerit ilçesi, 2021 yılı verilerine göre 29.279 nüfusa sahiptir. İlçenin nüfusu genel olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. İlçenin ekonomisi ise tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle arıcılık, ilçenin önemli gelir kaynaklarından biridir. Ayrıca ilçede üretilen meyve, sebze ve tarım ürünleri, bölge ekonomisine katkı sağlamaktadır.


#seçim 2023
#Çağlayancerit seçim sonuçları
#Kahramanmaraş Çağlayancerit seçim sonuçları
#2023 Çağlayancerit cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.