14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.
Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.
Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.
Cep telefonuyla kabine girmeyin.
Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.
Pusulalarınızı tek zarfa koyun.
Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın.
Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.
“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.
Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.
İzmir'in kuzeybatısında yer alan Bergama ilçesi, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve önemli turistik alanlarıyla bilinmektedir.
Bergama ilçesi, antik çağlardan beri önemli bir yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. İlçenin tarihi, MÖ 6. yüzyıla kadar uzanır ve Bergama Krallığı döneminde en parlak dönemini yaşamıştır. Bu dönemde, Bergama kentinde ünlü tıp merkezleri, tiyatrolar, kütüphaneler ve tapınaklar inşa edilmiştir.
Bergama, Bizans döneminde de önemini korumuştur. İlçe, Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliği altına girdiğinde ise birçok tarihi yapı inşa edilmiştir. Cumhuriyet döneminde ise ilçe modern yapılar ve altyapı yatırımlarıyla gelişmiştir.
Bergama ilçesi, İzmir'in kuzeybatısında yer almaktadır. İlçenin batısında Aegean Denizi, doğusunda Kozak Dağları ve Güneyinde Bakırçay Vadisi bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü 1,314 km²'dir.
İlçe, genellikle dağlık bir bölgede yer alır. Kuzeydoğusunda Madra Dağı, doğusunda Yunt Dağı ve batısında Samson Dağı bulunmaktadır. Bergama, aynı zamanda Bakırçay Nehri üzerinde bulunmaktadır.
Bergama ilçesi, 38 mahalleden oluşur. Bu mahalleler sırasıyla; Ahmetli, Akçaköy, Akçapınar, Aliağa, Arslanlar, Aydınlıkevler, Bölcek, Boyalı, Büyük Yenice, Cumaovası, Çamköy, Çavdarlı, Çayköy, Dervişler, Doğanbey, Eminli, Eskitepe, Gökçeler, Gümüşçay, Gümüşçayır, Güneşli, Hacıhasanlar, Hamdibey, İhsaniye, İsmetpaşa, Kabaağaç, Kavacık, Kozak, Kurudere, Kuruderealtı, Kuruçay, Mecidiye, Mollaköy, Örencik, Sağırlı, Selçuklar, Yeni Yenice ve Yıldırımlı'dır.