2/3 (Yarımdan Biraz Fazla) Su Bardağı Toz Şeker
2/3 (Yarımdan Biraz Fazla) Su Bardağı Irmik
1 Paket Vanilya
1/2 (Yarım) Litre Süt
1/2 (Yarım) Su Bardağı Krema
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Servis Malzemeleri
Arzu Ettiğiniz Kadar Toz Tarçın
Arzu Ettiğiniz Kadar Toz Fındık
Şekeri ve irmiği tencereye alın.
Vanilya ve sütü ekleyip karıştırın. Koyulaşana kadar pişirin.
Kremayı ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Servis kaselerine paylaştırın. Toz tarçın serpip üzerilerine toz fındık yayın ve buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
15 dakikada hazırlanan irmik tatlısı 10 dakikada pişer. 1 saat dinlenir.
Zorluk seviyesi kolay olan irmik tatlısının kalorisi 215.