Dizindeki ağrılar için gittiği hastanede kemik kanseri teşhisi konan ve 9 seans kemoterapi alan küçük Talha’nın teşhisi yanlış çıktı. Çocuğun ailesi teşhisi koyan hastane ve doktor hakkında savcılığa gitti.
Dokuz yaşındaki Yusuf Talha Civelek, son zamanlarda diz kapağı bölgesinde oluşan ağrılar yüzünden sık sık kâbuslar içinde uyanınca Civelek ailesi çocuklarını geçtiğimiz Temmuz ayında doktora götürdü.
Ortopedi bölümü doktoru istediği MR, kan tahlili ve patoloji sonuçlarına göre küçük Talha’ya Osteosarkom (Kemik kanseri) teşhisi koydu. Sürecin uzun bir tedavi süreci olacağını belirten doktor, tedaviyi hızlandırmaları gerektiğini belirterek Talha’yı hastaneye yatırdı. Doktorun yönlendirdiği Talha ve ailesi aynı hastanenin hematoloji bölümünde tedaviye alındı. 1 Temmuz’da ilk kemoterapisini alan küçük çocuk bu süreçte 9 seans kemoterapi aldı. Küçük çocuğun doktoru bu tedavilerin ardından ise ameliyata karar verdi. 10 Ekim günü hastaneye yatan Talha için son tetkikler yapılırken, ameliyata saatler kala baba Halil İbrahim Civelek’in çalan telefonu her şeyi bir anda değiştirdi.
Civelek ailesi oğulları Talha’nın kemoterapi aldığı süreç içinde ulaşmayı denediği ancak bir türlü ulaşamadığı bir profesör, baba Halil İbrahim Civelek’i arayarak raporları değerlendirebileceği haberini verdi. Aile durumu anlatarak yine de sonraki süreçte olacaklarla ilgili görüş almak için profesörü ziyaret etti. Ancak hayatlarının şokunu yaşadılar. Küçük çocuğun patoloji ve MR sonuçlarını değerlendiren profesör, kemik kanseri teşhisinin doğru olmadığını belirtti. Bunun üzerine anne ve baba ameliyata iki gün kala Ankara’da Gazi Üniversitesi Hastanesi ile İstanbul’da özel iki hastaneden de profesörün dediğini doğrular sonuçlar alınca soluğu oğulları için ameliyat hazırlığı yapan hastanede aldılar.
Vatan'ın haberine göre, ailenin iddiasına göre; Baba Halil İbrahim Civelek ile anne Seda Civelek, dört farklı hastaneden aldıkları sonuçla Talha’nın kemik kanseri değil, ilaçla tedavi edilebilen Osteoid Osteoma (iyi huylu tümör) teşhisi konulduğunu doktoruna iletti. Ancak doktorları aileye ‘terbiyesizlik yapıyorsunuz. Böyle şey olmaz’ diyerek ameliyatı gerçekleştireceğini söyledi. Civelek ailesi ise oğullarının yanlış teşhis kurbanı olarak ameliyat ettirmek istemedikleri belirterek küçük Talha’yı hastaneden apar topar çıkarttı. Civelek ailesi hastane ve olayda ismi geçen doktorlar hakkında taksirle yaralama, kasten yaralama, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal ile ilgili suç duyurusunda bulundu.