|

Vücudunun yüzde 55'i yanan adam taburcu oldu

Diyarbakırlı elektrik teknisyeni Muhammed Raşit Kaçan, 6 ay önce arıza gidermek için çıktığı elektrik direğinde akıma kapılarak komaya girdi. Vücudunun yüzde 55’i yanan ve doktorların yüzde 10 yaşama şansı verdiği Kaçan, 25 gün sonra komadan çıktı ve 51’inci günün sonunda da hastaneden taburcu edildi.

Yeni Şafak
12:38 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 12:53 - 8/05/2018 Salı
Diğer
Doktorlar yüzde 10 yaşama ihtimali vermişti.
Doktorlar yüzde 10 yaşama ihtimali vermişti.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde ikamet eden elektrik teknisyeni 3 çocuk babası Muhammed Raşit Kaçan (28), bir süre önce çalıştığı kurumdan ayrılmak zorunda kaldı. Değişik işlerde çalışarak ve özel trafolarda meydana gelen arızaları giderek ailesinin geçimini sağlamaya başlayan Kaçan, Bağlar ilçesine bağlı Gömmetaş köyü Çakırbağ mezrasında halasına ait trafoda meydana gelen arızayı gidermek için elektrik direğine çıktığı esnada 34 bin voltluk elektrik akımına kapıldı.

Vücudunun yüzde 55'i yandı

Belinde kemer olduğu için 3 saate yakın havada asılı kalan Kaçan, tarlada çalışan işçilerin yardımıyla aşağı indirildi. Vücudunun yüzde 55’i yanan Kaçan, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yoğun bakıma alınan ve doktorların yüzde 10 yaşama şansı verdiği Kaçan, 25 gün sonra komadan çıktı. Kaçan, 51’inci günde de taburcu edildi.



Elektriğe çarpılması şüpheli

Haber 7'nin haberine göre, jandarmanın tuttuğu raporda elektriğe çarpılmasının şüpheli görüldüğünü ve olayın soruşturma aşamasında olduğunu belirten Kaçan,

  • “Halamın bir oğlu elektriği kesmeye gitti biri de benimle birlikte trafonun yanında kaldı. Jandarma, ya üzerine elektrik verildi ya da ihmal sonucu çarpıldı diye rapor tuttu. Şuan soruşturma aşamasında, savcılık soruşturuyor. Dosya devam ediyor. Ben aşağıda kontrol ettiğimde elektrik yoktu. Bana telefonda kestiklerini söylediler. Yukarı çıktım ve orada çarpıldım. Kasti bir şey de olabilir. Çünkü çarpıldıktan sonra halam ve çocukları hiçbir şekilde müdahale etmediler."

“Yüzde 10 yaşama şansım olduğu söylenmiş”

Olayı çok iyi hatırlamadığını ifade eden Kaçan, “Doktorlar aileme yapılacak bir şey olmadığını, hazırlıklı olmaları gerektiğini ve Allah’tan ümit kesilmeyeceğini ama yüzde 10 yaşama şansım olduğunu söylemiş. Sonra beni ambulans uçakla İstanbul’a götürdüler. İstanbul’da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de aynı şeyi söylemişler."

51. günde taburcu oldu

"Orada 25 güne yakın komada kaldım. Bilincim yerinde değildi. Hep cihazlara bağlı olarak yaşadım. 25 günün sonunda gözümü açtım. Sağ olsun doktorlar çok profesyonel bir şekilde baktılar. Kaslarımın hepsi erimişti. Ayağa kalkacak halim yoktu. Orada bayağı bir çaba gösterdim ve 51. günde ayağa kalktım ve taburcu ettiler."


#Elektirik
#Sağlık
#Diyarbakır
6 yıl önce