|

Üç doktorun öldü dediği adam otopsiden önce uyandı

Üç farklı doktorun "öldü" dediği İspanyol mahkum, kaldırıldığı hastanenin morgunda otopsiye hazırlanırken uyandı. Hastane yetkilileri yaşanan durumu katalepsi vakası olarak değerlendirdi. Katalepsi'de insanların hayati göstergeleri fark edilemeyecek kadar yavaşlıyor.

Yeni Şafak
12:45 - 9/01/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 12:49 - 9/01/2018 الثلاثاء
Diğer
Mahkumun Oviedo kentindeki bir hastanedeki yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulduğu belirtildi.
Mahkumun Oviedo kentindeki bir hastanedeki yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulduğu belirtildi.

İspanya'nın Austrias bölgesinde yaşanan olayda Gonzalo Montoya Jiménez adlı mahkumun, otopsi yapılmasından saatler önce bilinci yerine geldi.

Jiménez'in "ölümü" hapishanedeki üç deneyimli doktor tarafından da onaylandı ve doktorlar daha sonra Jiménez'i otopsi yapılması için morga yolladı. Jiménez daha sonra bölgesel başkent Oviedo'daki Adli TıpEnstitüsü'ne götürüldü. Ailesine göre Jiménez'in bedeni uyanmadan önce otopsiye hazır edilmesi için işaretlenmişti. Mahkumun Oviedo kentindeki bir hastanedeki yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulduğu belirtildi.

BBC'nin haberine göre, hastane yetkilileri Jiménez'de yaşananın bir katalepsi vakası olabileceğini söyedi. Katalepsi vakalarında insanların hayati göstergeleri fark edilemeyecek kadar yavaşlıyor.

#Otopsi
٪d سنوات قبل