Sınava girecek öğrenciler başta ceviz, fındık ve badem gibi kabuklu kuruyemişleri tüketmeli, kuru fasulye, mercimek, nohut, karnabahar ve brokoli gibi ürünlerden ise uzak durmalıdır.
Son bir hafta ara öğün yapın
Diyetisyen Yılmaz, "Son bir hafta süresinde ara öğün yapın. Ara öğünlerde omega 3 gıdalarından başta ceviz yanı sıra fındık, badem gibi kabuklu kuruyemişlerden tüketin. Bunların yanı sıra kuru ve yaş meyvelerden tüketin. Yalnız kabuklu yemişleri son günlere kadar yemediyseniz bundan sonra da yemeyin, çünkü bunların alerjik özelliği yüksektir. Özellikle sınav öncesi öğünlerde gaz yapıcı ürünlerden uzak durun. Gaz sancısı ve sınav stresi beraberinde iyi olmaz. Sınavdan 2 gün önce kuru baklagillerden kuru fasulye, mercimek nohut gibi ya da karnabahar, brokoli gibi ürünlerden uzak durun" diye konuştu.