|

Reyting sonuçları açıklandı: Diriliş Ertuğrul ipi göğüsledi

Çocuklar Duymasın, Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul 28 Kasım 2018 reyting sonuçları için yarıştı. 28 Kasım Çarşamba reyting sonuçlarına göre Total grubunda Diriliş Ertuğrul birinci, Sen Anlat Karadeniz ikinci olurken AB grubunda Diriliş Ertuğrul ilk sırada, Fatih Portakal ile Fox Ana Haber ikinci sırada yer aldı.

Yeni Şafak
12:49 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:02 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul, çarşamba akşamları ekranda en çok izlenen ilk iki program arasında yer alıyor.
Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul, çarşamba akşamları ekranda en çok izlenen ilk iki program arasında yer alıyor.

Rekabetin en yüksek olduğu çarşamba akşamı reyting sonuçları belli oldu. 28 Kasım'da Diriliş Ertuğrul mu, Sen Anlat Karadeniz mi reyting sıralamasında lider?


TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul zirveyi kaptı.Total'de Diriliş Ertuğrul birinci, Sen Anlat Karadeniz ikinci, Fatih Portakal ile Fox Ana Haber üçüncü oldu. Dördüncü sırada Sen Anlat Karadeniz (Özet) , beşinci sırada Diriliş Ertuğrul (Özet), altıncı sırada Müge Anlı ile Tatlı Sert, yedinci sırada ise ATV Ana Haber yer aldı.

AB grubunda da Diriliş birinci

AB grubunda ise Diriliş Ertuğrul birinci, Fatih Portakal ile Fox Ana Haber ikinci, Sen Anlat Karadeniz üçüncü oldu.Dördüncü sırada Diriliş Ertuğrul (Özet), beşinci sırada Sen Anlat Karadeniz (ÖZET), altıncı sırada Yemekteyiz, yedinci sırada ise ATV Ana Haber yer aldı.



REYTİNG NEDİR?

Reyting bir programın izleyici oranını ifade eder. Reklam verenler için ölçülmektedir. Reyting ölçümünün toplumsal bir misyonu yoktur. Amaç hangi zamanda, hangi programı, kimlerin seyrettiğini tespit edip hedef kitleye ulaşmaktır. Televizyonların daha kuruluşlarında belirli bir görüş ve amaçları, ona bağlı olarak da hedef izleyici kitleleri vardır ve pek değişmez. Bu açıdan bakıldığında reyting, televizyoncuların bir meselesi değilmiş gibi görünüyorsa da sonunda televizyon kanalları da birer ticarethanedir. Ayakta durabilmeleri için gelire ihtiyaçları vardır, bu gelirin ana kaynağı da reklamdır.

İzleyici Ölçümü nedir ?

İzleyici Ölçümünün İngilizce karşılığı Audience Measurement olup, izlenme oranı, izlenme payı ve benzer verilerin sağlanması amacıyla yapılan ölçümlerin tümüdür.



#Diriliş Ertuğrul
#Sen Anlat KAradeniz
#reyting
#Reyting sonuçları
5 yıl önce