|

'Pervana' çok yakında sinemalarda

Oscar’a aday olan yönetmenliğini Nora Twomey'in yapıtı animasyon film "Pervane", küçük bir kızın Taliban'ın katı kuralları içerisinde verdiği mücadeleyi anlatıyor. Beyaz perdeye uyarlanan "Pervane", çok yakında sinemalarda.

Yeni Şafak
11:56 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 12:27 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Beyaz perdeye uyarlanan animasyon "Pervane"
Beyaz perdeye uyarlanan animasyon "Pervane"

90. Oscar'da adaylık kazanan animasyon Pervane'den altyazılı fragman geldi. Yönetmenlik koltuğunda 2009 yılında en iyi animasyon film dalında Oscar’a aday olan ve diğer festivallerde toplam yedi ödülün sahibi "The Secret of Kells"in yönetmeni Nora Twomey'in bulunduğu "Pervane", Deborah Ellis’in "The Breadwinner" adlı çok satan kitabından beyaz perdeye uyarlandı.

Pervana filmi kadınların baskı karşısında güçlenmelerini ve hayallerini anlatan, Afganistan'ın tarihini ve güzelliğini görebileceğimiz hikayeyi anlatıyor.


Pervane'nin konusu

11 yaşındaki Afgan kızı Parvana, Taliban kuralları altında yaşamaktadır. Parvana, babası haksız yere hapse atıldığında saçlarını kısacık kesip, bir erkek çocuk gibi giyinerek ailesine destek olmak için çalışır. Arkadaşı Shauzia ile birlikte çalışan Parvana, özgür ve bir o kadar da tehlikeli bir dünya keşfeder. Tasarladığı fantastik hikayelerden güç alan Parvana, babasını bulup ailesini tekrar bir araya getirmeye çalışır.

Angelina Jolie'nin kendi yapım şirketi Jolie Pas Production aracılığıyla yapımcılığını üstlendiği "Pervane"nin orijinal seslendirme kadrosunda Saara Chaudry, Soma Bhatia, Ali Kazmi, Laara Sadiq ve Ali Rizvi Badshah gibi isimler yer alıyor.

Küçük bir kızın Taliban'ın katı kuralları içerisinde verdiği mücadeleyi konu edinen "Pervane", çok yakında sinemalarda.

Pervane'nin fragmanı yayınlandı:
#Sinema
#Pervane
6 yıl önce