Araştırma Şirketi Areda Survey ocak ayının başından beri yaptığı koronavirüs araştırmalarına bir yenisini daha ekledi. Son olarak 24 – 26 Nisan 2020 tarihleri arasında ‘Özlenenler’, Salgın Esnası ve Sonrası Hayata Bakış Araştırması başlığı ile gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre Türk halkının pandemi döneminde en çok sarılmayı ve kucaklaşmayı özledi.
Pandemi sürecinin getirdiği kısıtlamalar ile birlikte yemek yeme alışkanlıklarında da bazı değişimler meydana geldi. Türk yemekleri denince belki de akla ilk gelecek çeşitlerden biri olan kebap çeşitleri Türk halkının yüzde 20,1 oranla pandemi sonrası dışarı ilk çıktığında tüketmek istediği yiyeceklerin başında geldi. Kebap çeşitlerinde sonra yüzde 15,3 ile ‘Döner’ özlenen yemekler sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Yüzde 9,5’lik bir oran ise pandemi süreci bitse de dışarıdan bir şey yemeyeceğini belirtti.