|

Ölümü hatırlatan 10 ayet

Cennetin eşsiz nimetleri ve güzellikleri müjdeleyen ayetleri geçen hafta paylaşmıştık. Bu hafta da hiç ölmeyecek gibi yaşadığımız dünyada bizlere ölümü hatırlan 10 ayeti seçtik.

Haber Merkezi
14:39 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:23 - 15/03/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Kur’an-ı Kerim’den seçtiğimiz 10 ayet ölümü hatırlatıyor.
Kur’an-ı Kerim’den seçtiğimiz 10 ayet ölümü hatırlatıyor.

Her zaman daha iyisini ve fazlasını elde etmek için çalıştığımız fani dünyada hiç ölmeyecek gibi yaşıyoruz. Ölümü sadece etrafımızdan duyuyoruz ve ancak bir yakınımızı kaybettiğimizde hatırlıyoruz. Hâlbuki “Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış!” sözünü düstur edindiğimizde hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtarabiliriz.

Kasas Süresi 77. ayetinden emredildiği gibi yaşarsak doğru oranı yakalamış oluruz: “Allah’ın sana verdiği servet ile ahiret yurdunu ara; dünyadan da nasibini unutma; Allah sana nasıl iyilik ettiyse sen de öyle iyilik et.” Dikkate almamız gereken temel kaynak elbette Kur’an-ı Kerim. Bu yüzden ölümü hatırlamak için rehberimiz Kur’an-ı Kerim’den seçtiğimiz 10 ayeti seçtik. İşte o ayetler:

Enbiya Suresi 34-35. ayetleri:

“Senden önce de hiçbir insana ölümsüzlük vermedik. Şimdi sen ölürsen, onlar ebedî mi kalacaklar?

Her can ölümü tadacaktır. Denemek için sizi kötü ve iyi durumlarla imtihan ederiz. Sonunda bize geleceksiniz.”

Nahl Suresi 70. ayet

“Sizi Allah yarattı, sonra da vefat ettirecektir. İçinizden, (sahip oldukları) bilgiden hiçbir şeyi bilmeyecek yaşa, ömrün en düşkün çağına kadar yaşatılanlar da vardır. Kuşkusuz Allah ilim ve kudret sahibidir.”

Mü'minûn Suresi 15-16. ayetleri
:

“Sonra siz bunun ardından mutlaka öleceksiniz.

Sonra da kıyamet gününde tekrar diriltileceksiniz.”

Zümer Suresi 30. ayet:

“Elbette sen öleceksin, onlar da ölecek.

Sonra da kıyamet gününde rabbinizin huzurunda davalaşacaksınız.”

Necm Suresi 44. ayet:

“Öldüren de O’dur, yaşatan da.”

Tevbe Suresi 116. ayet:

“Bilesiniz ki göklerin de yerin de hükümranlığı Allah’ındır. Yaşatan O’dur, öldüren O’dur. Allah’tan başka sizin için ne bir dost ne bir yardımcı vardır.”

Duhan Suresi 8. ayet:

“O’ndan başka ilah yoktur, hayat verir ve öldürür. Sizin rabbinizdir, önceden gelip geçmiş ecdadınızın da rabbidir.”

60-61. ayet:

Aranızda ölümü biz takdir ettik; sizi benzerlerinizle değiştirmemiz ve bilemeyeceğiniz bir şekilde sizi yeniden var etmemiz hususunda bizim önümüze asla geçilemez.”

Cuma Suresi 8. ayet:

Şöyle de: "Biliniz ki, kendisinden kaçıp durduğunuz ölüm, muhakkak gelip size çatacaktır. Sonra akıl ve duyularla idrak edilemeyeni de edileni de bilen Allah’a döndürüleceksiniz, O da size yapıp etmiş olduklarınızı bildirecektir."

Ahzab Suresi 16. ayet

Onlara şunu söyle: "Ölümden veya öldürülmekten kaçsanız bile bu kaçış size bir fayda vermeyecektir. Kaçıp kurtulmanız halinde de bundan çok az faydalanabileceksiniz."

#Ölüm
#Ölümle ilgili ayetler
#Kur’an-ı Kerim
#Vakıa Süresi
#Ahzab Süresi
#Necm Süresi
6 yıl önce