|

Nuri Bilge Ceylan, Cannes'da dakikalarca ayakta alkışlandı

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Ahlat Ağacı, Cannes gösterimi sonrası yaklaşık 15 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Ahlat Ağacı'nın da yakın olduğu Altın Palmiye, 19 Mayıs’taki kapanış gecesinde sahibini bulacak.

Yeni Şafak
11:24 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:47 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Film ekibi gösterim öncesi hatıra pozu verdi.
Film ekibi gösterim öncesi hatıra pozu verdi.

Bu yıl 71'incisi gerçekleştirilen Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışan Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı (The Wild Pear Tree) filminin gösterimi yapıldı. İzleyicileri tarafından büyük beğeniyle karşılanan yapım, final sahnesinin ardından 15 dakika boyunca ayakta alkışlandı.


Altın Palmiye için yarışıyor

Ceylan, başrollerinde Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Ahmet Rıfat Şungar ve Hazar Ergüçlü’nün bulunduğu Ahlat Ağacı filmiyle Altın Palmiye için yarışıyor. Filmin ilk gösterimi 18 Mayıs'ta Grand Theatre Lumiere’de gerçekleşti. Altın Palmiye, 19 Mayıs’taki kapanış gecesinde sahibini bulacak.



  • Ceylan, Cannes Film Festivali'ne ilk kez Koza filmiyle 1995'te yarışmacı olarak katılmıştı. Festivalde yarışan filmleri değişik dallarda çok sayıda ödüle layık görülen Ceylan, Kış Uykusu filmiyle 2014'te Altın Palmiye Ödülüne layık görülmüştü.
Kısaca 'Ahlat Ağacı'

Doğu Demirkol ve Murat Cemcir'in başrolde yer aldığı filmde, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu da bu isimlere eşlik ediyor.

Uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu edinen Ahlat Ağacı, baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklanıyor.

Senaryosunu Akın Aksu, Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan'ın yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Ceylan'ın pek çok filminde birlikte çalıştığı Gökhan Tiryaki üstleniyor.





#Nuri Bilge Ceylan
#Cannes Film Festivali
6 yıl önce