|

Müslüm'deki sahne kurgu iddialarına Mustafa Uslu'dan yanıt: Cinayet çok sertti

Müslüm filminde, Müslüm Gürses’in babası Mehmet Akbaş’ın kızı ve eşini öldürdüğü şeklindeki senaryonun gerçek olmadığı iddia edilmişti. İddialar hakkında sorulan soruları filmin yapımcısı Mustafa Uslu yanıtladı. Uslu, "Bize anlatılan Ezo’nun öldüğüne dair şeylerdi. İşin aslında cinayet çok sert. Olayı görenlerle de konuştuk cinayet sert olduğu için yansıtmadık tamamını. Ezo var çünkü Ezo’nun fotoğrafları var" dedi.

Yeni Şafak
11:53 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:18 - 22/11/2018 Perşembe
Diğer
Mustafa Uslu iddiaları yanıtladı.
Mustafa Uslu iddiaları yanıtladı.

Müslüm filminde, Müslüm Gürses’in babası Mehmet Akbaş’ın kızı ve eşini öldürdüğü şeklindeki senaryonun gerçek olmadığı iddia edilmişti. Filmde Müslüm Gürses’in babası Mehmet Akbaş’ın, Adana’da, eşi Emine’yi evinde bıçaklayarak, kundaktaki kızı Ezo’yu da kundağıyla birlikte duvara vurarak öldürdüğü yönündeki kurgunun gerçek olmadığı mahkeme kayıtlarında olmadığı belirtilmişti.

İddiaları yalanladı

İddialar hakkında sorulan soruları filmin yapımcısı Mustafa Uslu yanıtladı. 2. Sayfa programında konuşan filmin yapımcısı Mustafa Uslu, 'Ezo'nun fotoğraflarını da kullandık' diyerek bu iddiaları yalanladı.

Mustafa Uslu, olayın kurgu olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Biz filmi yaparken önce Muhterem Nur’la 1 haftaya varan mülakat yaptık. Daha sonra Adana’ya giderek Müslüm abinin yakın arkadaşları hayatına giren insanlarla da görüştük. Bize anlatılan Ezo’nun öldüğüne dair şeylerdi ki Ezo’nun fotoğrafları da var. Müslüm’ün annesi bıçaktan kurtulup yandaki evin bahçesine sığınıyor ve babası 22 bıçak darbesiyle kadını öldürüyor."

Çok sert cinayet olduğu için tamamı yansıtılmadı


  • "Biz sinema anlatım dilini kullanarak cinayeti anlattık. Öyle çekince de sert olunca buraya metaforik bir sahne koyduk. Onu da oraya koyarak daha yumuşatmak istedik. İşin aslında cinayet çok sert. Olayı görenlerle de konuştuk cinayet sert olduğu için yansıtmadık tamamını. Ezo var çünkü Ezo’nun fotoğrafları var. Ezo’nun o yıl öldüğünü ve o olayda öldürüldüğünü gören görgü tanıkları var."

Zoru başardılar

Mustafa Uslu bir sahneyi 26 kez çektirdi iddialarına ise şunu söyledi:

"Türkiye’nin en uzun süren filmlerini çeken biriyim ben. Rahatsız olduğum sahne mesela Harbiye sahnesini üç kere çektik. Harbiye sahnesinin son çekimi galadan bir hafta önceydi. İyi bir şey yapıldığında Türk halkı bunun kıymetini biliyor. Ayla filmini de öyle çektik Türk halkı onu çekseydik. Müslüm Gürses’in sesini kullansaydık özgün bir sanat eseri yaratamazdık. Biz zoru başardık.”

#Müslüm
#Hasılat
#Ezo
5 yıl önce