EDISYON:

Mescid-i Aksa İslam'ındır

YENİSAFAK.COM.TR
00:006/11/2014, Perşembe
G: 6/11/2014, Perşembe
Yeni Şafak
Mescid-i Aksa İslam'ındır
Mescid-i Aksa İslam'ındır

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği yayınladığı bildiri ile İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısına sert tepki gösterdi.

MİRASIMIZ Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, 'Dünya'nın gözlerinin içine baka baka, fütursuzca müslümanların ilk kıblesi, Peygamberler diyarı, Efendimiz S.A.V'in imamet merkezi, Mirac ve İsra durağı Mescid-i Aksamıza saldıran İşgal rejimi bilsin ki; Mescid-i Aksa İslamındır" cümleleriyle son İsrail saldırılarını kınadı.

Sürekli olarak 'İşgal rejiminin neden Mescid-i Aksa'ya saldırdığı' sorusunun sorulduğunu hatırlatan Demirci, 'İsrail'in Müslümanlara saldırması için bir bahaneye ihtiyacı yok. Yıllardır haykırıyoruz; işgal rejiminin tek ve nihai hedefi Mescid-i Aksa'yı ele geçirip yıkmak ve yerine iddia ettikleri Süleyman Tapınağı'nı inşaa etmektir. Bu hedefe giden yolda her türlü yolu mübah görmektedir.

Öyle ki; bu yolda tarihi eserleri yıkmaktan, gaz bombaları ile insanlara saldırmaktan hatta insanları öldürmekten çekinmeyecek kadar barbar ve saldırgandırlar.

Ancak İsrail şunu iyi bilsin ki; başta Kudüs olmak üzere, Filistin'in her bölgesinde Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı canları pahasına savunmaya her an hazırdır. Aksa'nın bahçesindeki 1.100 İlim Halkaları talebelerimiz İlk Kıblemizi muhafaza etmeye devam edecektir. Bizler adına ribat görevini yerine getiren bu kutlu insanları yürekten selamlıyorum. Rabbim onların kalplerindeki cesareti artırsın' açıklamasında bulundu.

MİRASIMIZ TEHLİKEDE 23 KASIM'DA KÜÇÜKÇEKMECE MEGA ARENA'DA

Türkiye'de de Mescid-i Aksa bilincinin arttığını ifade eden MİRASIMIZ Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, başta Kudüs olmak üzere İslam aleminin dört bir yanından gelecek olan yüzlerce katılımcıyla birlikte, yaşanan son gelişmelerin de değerlendirileceği 'MİRASIMIZ TEHLİKEDE' programı düzenleyeceklerini belirterek, 23 Kasım 2014 Pazar günü saat 13:00'te İstanbul Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi (Arena Mega) 'da gerçekleşecek programa herkesi davet etti.


Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.