|

Malazgirt’e görkemli kutlama

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü görkemli bir etkinlikle kutlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı kutlamalar, 24 Ağustos'ta Bitlis'in Ahlat ilçesinde başlayacak ve 26 Ağustos’ta Muş'un Malazgirt ilçesinde sona erecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:34 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kutlamalara katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malazgirt Zafer Anıtı’nı ziyaret etmesi bekliyor.
Kutlamalara katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malazgirt Zafer Anıtı’nı ziyaret etmesi bekliyor.

Geleneksel sporlar, geleneksel uygulamalar, kültür etkinlikleri ve dini merasimler olmak üzere dört başlıkta gerçekleştirilecek kutlamalara, 100 bin kişinin katılması bekleniyor. Kutlamalar için hazırlıklar şimdiden başlarken, Ahlat’taki faaliyetler için büyük bir arazi tahsis edildi. Gelecek misafirler hem ata sporlarını tanıyacak hem piknik yapacak.

ERDOĞAN’DAN 2071 VURGUSU

Ahlat’taki kutlamalar Malazgirt ilçesinde görkemli bir törenle devam edecek. 26 Ağustos’ta Malazgirt’te başlayacak kutlamalar Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park Sahası'nda yapılacak. Kutlamalara yetişmesi için park alanındaki çalışmalar hızlandırıldı. Buradaki kutlamalara katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2071 hedeflerine vurguda bulunması ve önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan’ın 1071 Malazgirt Anıtı’nı da ziyaret etmesi planlanıyor.

#Muş
#Malazgirt
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce