|

Kronik hastalara 1 milyon liralık destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca ağır kronik hastalar için ilk kez başlatılan programla bin 59 tüberküloz ve SSPE hastasına 1,1 milyon lira destek sağlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:23 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
SSPE hastası olan yoksul durumdaki bin 59 vatandaşa, 1 milyon 148 bin 459 lira maddi yardımda bulundu
SSPE hastası olan yoksul durumdaki bin 59 vatandaşa, 1 milyon 148 bin 459 lira maddi yardımda bulundu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ilk kez başlatılan yardım programı kapsamında tüberküloz ve SSPE hastası olan yoksul durumdaki bin 59 vatandaşa, 1 milyon 148 bin 459 lira maddi yardımda bulundu. Ocak -Nisan dönemine ilişkin bu verilere göre bakanlık 1 milyon liranın üzerinde destek sağlamış oldu.

DÜNYADA BİR İLK

Birçok yönüyle dünyada ilk olma özelliğini taşıyan yardım programıyla ilk etapta tüberküloz ve kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığı olan Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) ile mücadele eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli nakdi destek sağlanması kararlaştırılmıştı.

Yardım programının başladığı ocak ayından nisan ayı sonuna kadar tüberküloz ve SSPE hastası olan yoksul durumdaki bin 59 vatandaşa, 1 milyon 148 bin 459 lira maddi yardımda bulunuldu. Hastalara aylık bin 85 lira ile bin 685 lira arasında değişen miktarlarda düzenli ödeme yapıldı. Bakanlık, programın ilerleyen aşamalarında nadir ve diğer riskli hastalıklarla mücadele eden vatandaşları da kapsam içine almayı planlıyor.

KİMLERİ KAPSIYOR?

Kırkıncı sosyal yardım programından, SSPE ve tüberküloz hastası olan, hane içinde kişi başına düşen aylık gelirleri asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden az gelire sahip kişiler yararlanabiliyor.

#Sklerozan Panensefalit
#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
6 yıl önce