|

Kim Milyoner Olmak İster'deki soru arkeologları çok kızdırdı

Atv'de yayınlanan ve Murat Yıldırım'ın sunduğu "Kim Milyoner Olmak İster" adlı yarışma programında sorulan bir soru arkeologları kızdırdı. "Hangisi arkeologların buldukları şeyin fosil mi yoksa sıradan bir taş mı olduğunu anlamak için kullandıkları yöntemlerden biridir?" sorusunun cevap şıkları arasında yer alan "yalamak", "köpeğe koklatmak" ve "üstüne idrar yapmak" seçenekleri Arkeologlar Derneği'nin tepkisine neden oldu.

Yeni Şafak
17:23 - 25/11/2018 Pazar
Güncelleme: 09:26 - 27/11/2018 Salı
Diğer
Kim Milyoner Olmak İster'i Murat Yıldırım sunuyor.
Kim Milyoner Olmak İster'i Murat Yıldırım sunuyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan bir soru olay oldu. Yarışmada "Hangisi arkeologların buldukları şeyin fosil mi yoksa sıradan bir taş mı olduğunu anlamak için kullandıkları yöntemlerden biridir?" sorusu soruldu. 4 seçenekten 3'ü tepki çekti. Doğru seçeneğin yanında verilen, "Yalamak", "Köpeğe koklatmak" ve "Üstüne idrar yapmak" seçenekleri arkeologları ayağa kaldırdı ve ATV'yi kınayan bildiri yayınlandı.

Bilimsel değeri yok

Arkeologlar Derneği soruya tepki göstererek, "Dün gece ATV'nin 'Kim Milyoner Olmak İster' isimli bilgi yarışmasında 30.000 TL değerindeki hiçbir bilimsel değeri olmayan ve Arkeoloji bilim dalını aşağılayan bu soruyu hazırlayanları ve ATV'yi kınıyoruz. Arkeoloji, bugün dünya ile boy ölçüşebileceğimiz bilim dallarından biridir. Maalesef hala Arkeolojiyi ve arkeologları anlayamamış bir medya ile karşı karşıyayız. Çok yazık!" Sözcü'nün haberine göre, sorunun doğru cevabı 'yalamak' olarak açıklandı.





#Kim Milyoner Olmak İster
#Arkeolog
#yarışma
#televizyon
5 yıl önce