|

Hastalıklardan korunmanın en kolay ve ucuz yolu

Sonbahardan kışa geçtiğimiz şu günlerde hastalıklardan korunmanın en kolay ve ucuz yolu ellerimizi su ve sabunla yeterli sürede yani 30 saniye ve 1 dakika arası yıkamaktan geçiyor.

Yeni Şafak
10:25 - 16/10/2018 Tuesday
Güncelleme: 11:21 - 16/10/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Ellerimizi sık sık yıkamak bizi enfeksiyonlardan korur ve hasta olmamamızı engeller.
Ellerimizi sık sık yıkamak bizi enfeksiyonlardan korur ve hasta olmamamızı engeller.

El hijyeni sağlığımız açısından çok önemli. Sonbahar ve kış mevsimleri solunum yolu enfeksiyonlarının en sık görüldüğü aylardır. Solunum yolu enfeksiyonlarından korunmanın en iyi yöntemi ise ellerimizi doğru yıkamaktır.

El yıkamak günümüzde hastalıklardan korunmada en etkili yöntemdir. Ellerimiz bütün çevremizle irtibatımızı ve temasımızı sağlayan organımızıdır ve gün içinde birçok fiziksel ya da mikrobiyolojik dediğimiz mikroplarla kirlenmeye maruz kalıyor. Eller doğru yıkanmadığı takdirde mikroplar barınmaya devam eder.


Hastalıklara karşı korur

El yıkama alışkanlığının yanında doğru teknikle ve yeterince süre ayırarak elimizi yıkadığımızda solunum sistemi hastalıkları başta olmak üzere, nezle, grip, soğuk algınlığı gibi solunum sistemi hastalıklardan korunuruz. Dolayısıyla ellerimizi su ve sabunla yeterli sürede yani 30 saniye ve 1 dakika arası zaman diliminde yıkadığımız zaman bütün bu hastalık yapıcı etkenlere karşı korunmuş oluruz.

İşte 12 basamakta doğru el yıkama yöntemi:



#Elleri yıkamak
#Su
#Sabun
#Grip
#Enfeksiyon
6 years ago