|

Halil Sezai’ye darp davası

Ünlü şarkıcı Halil Sezai, arkadaşlarıyla yemek yediği mekanda yan masadaki bir müşteriyi darp ettiği iddiasıyla yargılanıyor. Müşterinin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, Sezai'nin "Yaralama, tehdit ve hakaret" suçlarından cezalandırılması talebiyle dava açtı.

Yeni Şafak
09:30 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 09:41 - 20/04/2018 Cuma
Diğer
Sanatçı Halil Sezai'nin mahkemesi devam ediyor.
Sanatçı Halil Sezai'nin mahkemesi devam ediyor.

Olay, Ankara'da ünlü bir mekanda yaşandı. Ünlü sanatçı Halil Sezai, arkadaşlarıyla ünlü bir restorandaydı. Arkadaşlarıyla yemek yiyen Sezai, bu sırada yan masadaki bir müşterinin kendisine bakmasından rahatsız oldu. İddiaya göre Sezai, kendisine bakarak küfür eden bir müşteri gördü ve uyarmak için yan masaya gitti.

Darp etti iddiası

Ardından iki masa arasında laflı atışma başladı. Olay kısa süre sonra arbedeye dönüştü ve yine iddiaya göre Sezai, genci yumruklayarak yerde darp etti. Hakaret ve sinkaflı sözlerle genci darp etmeye devam eden Sezai'yi arkadaşları mekandan uzaklaştırdı.

Olay ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran müşteri, Sezai'den şikayetçi oldu. Savcılık, Sezai'nin "Yaralama, tehdit ve hakaret" suçlarından cezalandırılması talebiyle dava açtı. İkamet adresi İstanbul olan Sezai, dün öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ifade verdi.

İfadesi alındı

Yarım saat boyunca mahkemede ifadesi alınan şarkıcı, olayı yalanlayarak genci, yardımcısı H.Y.'nin darp ettiğini illeri sürdü. Şarkıcı mahkemede verdiği ifadesinde,

  • "Ben kesinlikle kimseyi darp etmedim. Müşteri durup dururken bizim masamıza bakarak laf attı. Ben de genci uyardım. Buna rağmen sinkaflı sözlere devam edince ben oradan ayrıldım. Ben ayrıldıktan sonra öğrendiğime göre şahıs küfürlerine devam etmiş. Yardımcım H.Y. bunun üzerine kendisine yumrukla vurmuş" dedi. Yargılama Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor."
Sabah'ın haberine göre, sanatçı Sezai,

"Önemli bir durum yok. İcralık olmuşum. Basit bir iş için adliyeye geldim" dedi.

#Sanatçı
#Mahkeme
#Darp
#Halil Sezai
6 yıl önce