EDISYON:

Gönülden seferberlik

Yasemin Asan
04:0028/01/2019, Pazartesi
G: 28/01/2019, Pazartesi
Yeni Şafak
Projelerle toplam 3 milyon 443 bin 957 genç, gönüllük faaliyetinde yer aldı.
Projelerle toplam 3 milyon 443 bin 957 genç, gönüllük faaliyetinde yer aldı.

Türkiye’de genç nüfus olarak görülen 15-30 yaş arası gençlerin toplumun yüzde 25,3’üne denk gelmesi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı harekete geçirdi. 2019’u gençlere yönelik ‘gönülüllük yılı’ ilan eden Bakanlık, Gönüllü Hizmet Programının kurulması için çalışmalara başladı.

“İyi şeyler ancak iyi şeylerden doğar” anlayışıyla hayata geçirilen Genç Gönüllüler, Gönül Bağı, Gençliğin İyilik Hareketi, Damla Projeleri gibi uygulamalar hayata geçti. Bu projelerle toplam 3 milyon 443 bin 957 genç, gönüllük faaliyetine katıldı.

GÖNÜLLÜLERİ VE KURUMLARI BULUŞTURUYOR

“Sen de gönül ver!” sloganıyla ülkede bir gönüllülük kültürü oluşturmak amacıyla Bakanlık bünyesinde çalışmalarına başlayan Genç Gönüllüler Platformu
internet sitesi, bir yıldan fazladır gönüllü arayan kuruluşlarla gönüllü olmak isteyenleri bir araya getiriyor.
Ayrıca, Genç Gönüllüler mobil uygulaması sayesinde gönüllü ilanlarını anında görerek, istenen ilana her yerden başvuru yapmak da mümkün.

REFERANS İMKANI VERİYOR

  • Sistem, gençlerin katıldıkları gönüllülük faaliyetlerini belgeleyerek, ileride iş ve burs başvurularında referans sunmalarını sağlıyor.
    Böylece bir yandan gönüllülük faaliyetleriyle topluma karşılık beklemeksizin hizmet ederek kişisel ve sosyal becerilerini geliştiren gençler, diğer taraftan kariyer planları için önemli referanslar elde ediyorlar.

EN ÜCRA KÖŞEYE KADAR

Gönüllü öğretmenlik, fidan dikme, çevre temizliği, hasta ve yaşlı ziyaretleri, okul boyama, kütüphanede ya da müzede gönüllü çalışma, yardım kampanyaları gibi yüzlerce gönüllülük faaliyetinin ve pek çok eğitim programının yer aldığı Platform, en ücra köşesine kadar ulaşarak doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm ülkeye hizmet veriyor.

#​​Türkiye
#Gençlik ve Spor Bakanlığı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.