|

Gamze Özçelik'ten Halep paylaşımı: Çok utanıyorum

Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Gamze Özçelik, Halep'te yaşanan insanlık trajedisi sessiz kalmayarak duygu yüklü bir paylaşımda bulundu. Yüz binlerce sivilin çok zor şartlarda ölümle yüzyüze bırakıldığı Halep'in savaştan sonraki simgesi haline gelen fotoğrafını paylaşan Özçlik, "Gerçekten çok utanıyorum. Allah'ım yardım et" dedi.

Yeni Şafak
13:03 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 13:53 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Gamze Özçelik son yıllarda sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Afrikalı ve mülteci çocuklarla ilgili projelere katılıyor.
Gamze Özçelik son yıllarda sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Afrikalı ve mülteci çocuklarla ilgili projelere katılıyor.

5 yılı geri bırakan Suriye savaşının en ağır şartlarının yaşandığı Halep'te artık ne hastane var ne de bir parça yiyecek. Yüz binlerce sivil ağır bombardımanlarla birlikte kış şartlarının da eklendiği yaşam koşulları ile ölüme terk edilmiş durumda. Halep'in haline dünya suskun ve bir tek Türkiye sesini yükseltiyor. Dünden beri sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı. Halep'te yaşanılanlara kayıtsız kalmayan ünlü oyuncu Gamze Özçelik'in "İçim yanıyor. Gerçekten çok utanıyorum. Allah'ım yardım et" şeklindeki paylaşımı ise bu insanlık trajedisine karşı ses çıkartmayan sanat camiasına ders olacak nitelikteydi.



Özçelik, insanlığa miras olarak bırakılan Halep'in harabeye dönmüş sokaklarının anlatan meşhur fotoğrafla birlikte duygu yüklü mesajını İnstagram sayfasından paylaştı. Özçelik, sayfasında aşağıdaki fotoğraflar birlikte şu mesajı yayınladı: “Halep'te yüzyılın en büyük katliamlarından birisi yaşanıyor! #HALEPÖLÜYOR 30 kilometrekareye sıkıştırılmış 300 bin insana, yardım ulaştırılamıyor. Ne erzakları, ne bir hastaneleri, ne bir sağlık merkezleri kaldı. Çok uzaklardayım ama içim yanıyor. Gerçekten çok utanıyorum. Allah'ım yardım et."





#Gamze Özçelik
#Halep
#Suriye
7 yıl önce