|

Game of Thrones'un yerine Diriliş Ertuğrul'u önerdiler

İngiliz medyası, yeni bölümleri 2019’da başlayacak “Taht Oyunları” dizisinin hayranlarına, internetten “Diriliş Ertuğrul”u izlemelerini tavsiye etti. Haberde, Engin Altan Düzyatan için “Yeni Jon Snow” denildi. "Diriliş Ertuğrul" dizisini izleyen bir Amerikalının, diziye nasıl kendini kaptırıp heyecanla takip ettiğini anlatan notları ve "Diriliş Ertuğrul" dizisi ile ilgili yorumları güldürdü. İşte o notlar...

Yeni Şafak
09:33 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 11:00 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yeni dizi arayışına giren Game Of Thrones'un fanları, Diriliş Ertuğrul dizisini izliyor.
Yeni dizi arayışına giren Game Of Thrones'un fanları, Diriliş Ertuğrul dizisini izliyor.

Türk dizileri Ortadoğu, Balkanlar ve Latin Amerika'yı kasıp kavurmaya devam ederken, TRT1 dizisi "Diriliş Ertuğrul" İngiliz medyasına konu oldu. Metro gazetesi, Diriliş Ertuğrul dizisini överek, Osmanlı devletinin kuruluşunu konu alan diziyi izlemelerini tavsiye etti.

İnews haber sitesi, Diriliş Ertuğrul dizisini "Türk Game of Thrones" olarak tanıttı. Haberde, Diriliş'in Türkiye'de reyting rekorları kırdığı vurgulandı. Diriliş Ertuğrul dizisini izleyen bir Amerikalı ise komik yorumlar yaparak güldürdü.

"Game Of Thrones'un rakibi Diriliş Ertuğrul"

Dünyaca ünlü "Game of Thrones" (Taht Oyunları) dizisinin yeni sezonunun 2019'da yayımlanacağının açıklanmasının ardından yeni dizi arayışına giren dizi fanlarına seslenen İnews ve Metro haber kuruluşları, Diriliş Ertuğrul'u tavsiye etti.

Metro gazetesi, "Game of Thrones'un rakibi" olarak tanıttığı Diriliş Ertuğrul dizisinden övgüyle bahsetti:

"İhtiyacınız olduğunu bilmediğiniz yapım" değerlendirmesinde bulunan medya kuruluşu, Osmanlı devletinin kuruluşunu konu alan dizinin hikayesini okuyucularıyla paylaştı.


"Türk Game of Thrones"

Haberde, başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a da geniş yer verildi. Oyuncu için "Yeni Jon Snow" yorumunda bulunuldu.

İnews haber sitesi, Diriliş Ertuğrul dizisini "Türk Game of Thrones" olarak tanıttı. Dizinin televizyon ekranlarındaki "epik" türü yeniden tanımladığının altı çizilirken, "Game of Thrones hayranlarının dikkat etmesi gereken bir yapım" ifadeleri kullanıldı.

Televizyon yapımının çok boyutlu olay örgüsü ile Game Of Thrones dizisinin en heyecanlı sezonlarına rakip olabileceği belirtildi.

Haberde, Diriliş'in Türkiye'de reyting rekorları kırdığı vurgulandı. Dizinin ilk iki sezonunun online dizi ve film izleme platformu Netflix'ten izlenebileceği duyuruldu. Ayrıca, üçüncü ve dördüncü sezonlarının da Netflix'e eklenmesiyle, dizinin en epik art arda izlenebilir yapım olabileceği ifade edildi.

Diriliş Ertuğrul dizisini izleyen bir Amerikalının, diziye nasıl kendini kaptırıp heyecanla takip ettiğini anlatan notları ve Diriliş Ertuğrul dizisi ile ilgili yorumları güldürdü.

Diriliş Ertuğrul'u izleyen Amerikalının güldüren yorumları:
  • "Diziyi izlerken dominant kültürün parçası olmayan herhangi bir insan gibi, ben de büyük bir ikilemde kaldım. İyi adamların hepsi Müslüman ve kötü adamların hepsi Roma Hristiyanları. Problem kimin tarafını tutacağımı belirlemekti."
  • "Spoiler vermek istemiyorum ama 68. bölüme geldiğimde 'Eğer bu Avrupalı pisliğin kafasını kesmezlerse izlemeyi bırakacağım' dedim. Tahmin edin ne oldu? Adamın kafasını sonunda aldılar. Kalabalıktan biri bağırdı: 'Yüce adalet!' Resmen 'Allah büyük!' diye bağırma noktasına geldim. Ama tabii bağırmadım çünkü saat 23:30'du ve yatağımda yatıyordum."
  • "İlk sezonu izlerken sadık bir Müslüman olmak istesem altından kalkabileceğimi keşfettim. Dizide, kurulan cümlelerin yüzde 30'unu 'Allah'ın izniyle', 'inşallah', 'Allah'a şükürler olsun' gibi sözler oluşturuyor. Tanrıya zar zor inanan ben her gün böyle konuşmaya başladım. Mesela bu sabah aynen şunu dedim: Allah'a şükür bir demlemelik daha kahve kalmış."


#Game Of Thornes
#Diriliş Ertuğrul
#Engin Altan Düzyatan
#Jon Snow
6 yıl önce