|

Filistin sinemayla direniyor

Bu yıl 9-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Malatya Film Festivali’ne Filistin sineması konuk oluyor. Filistin sinemasında 3 uzun 5 kısa olmak üzere 8 film seyirciyle buluşacak.

Harun Karaburç
04:00 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 04:17 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
8. Uluslararasu Malatya Uluslararası Film Festivali’de yarışacak filmler belli oldu.
8. Uluslararasu Malatya Uluslararası Film Festivali’de yarışacak filmler belli oldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 9-15 Kasım arası düzenlenecek 8. Uluslararasu Malatya Uluslararası Film Festivali’de yarışacak filmler belli oldu. Festivalde bu yıl ulusal ve uluslararası kategoride Borç, Güvercin, Kardeşler, Dört Köşeli Üçgen, Pantolon, Boşluk, Görüşme, Her Şey Yolunda gibi ödüllü filmler yarışacak.

BASKIYA KARŞI AYAKTALAR

Festivalin buyılki konuk ülkesi ise Filistin. Festival boyunca Filistin sinemasının dünyada ses getiren filmleri seyirciyle buluşacak. Programda 3 uzun metraj, 5’i kısa olmak üzere 8 yapım yer alıyor. Wajib (Düğün Davetiyesi), Hayalet Avı, Papağan, Kağıttan Gemi, Süleyman Kayası bunlardan bazıları. Direktör Suat Koçer, Filistin sinemasının İsrail ve Amerika lobilerine rağmen hala ayakta durduğunu ve nitelikli filmlere imza attığını söyledi. “Filistinliler sinemanın ne anlama geldiğini, ne denli güçlü bir sanat olduğununun çok farkındalar” diyen Koçer şöyle konuştu: “Filistin sineması bir varlık mücadelesi veriyor. Sınırlı imkanlarla film çekiyor buna rağmen çok özgün ve güzel filmler çıkıyor. Özellikle diasporadaki yönetmenlerin filmleri.”

#Malatya Film Festivali
#Filistin
6 yıl önce