|

Erdoğan'dan hayvan hakları talimatı: Bir an önce çıkartın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvanlara işkence ederek öldürenlerle ilgili son dönemlerde medyaya yansıyan haberlere dikkat çekerek, “Yasa hala neyi bekliyor? Bir an önce çıkartın. Hayvanlara işkence eden ve öldürenlere verilen cezaları da arttırın” dedi.

Yeni Şafak
09:46 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 11:55 - 19/10/2018 Cuma
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvan haklarını koruma adına yeni talimat verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvan haklarını koruma adına yeni talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında gelecek dönemde ele alınacak yasal düzenlemelerle ilgili bilgi alırken, konu Hayvan Hakları Yasası'na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yasa hala neyi bekliyor? Bir an önce çıkartın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvanlara işkence yapanlarla ilgili haberleri ve kamuoyunun tepkilerini dile getirerek, "İnsanlıktan nasibini almamış, bu vicdansızları her gün görüyoruz. Bu nedir böyle" diyerek tepki gösterdi.

Cezaların arttırılmasını istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasal düzenleme yapılana kadar AK Partili belediyelerin uyarılmasını ve bu konuya özen göstermelerini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkanlar, bu konuda üzerlerine ne düşüyorsa yerine getirsin hayvan barınakları ve hayvanların korunması konusunda" dedi. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ise bazı belediyelerde hayvan barınağı olmadığını, olanların bazılarının ise çok kötü durumda olduğunu anlattı. Özhaseki, "Bazıları mezarlık gibi, oralarda hayvan yaşamaz" dedi.

Hürriyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun üzerine, "Öyle iş olmaz. Hayvanların yaşam koşullarına uygun mu değil mi bakılması gerekir. Veterinerlik hizmetlerinin verilmesi gerekir. Buna ilişkin tüm altyapıyı oluştursunlar. Öyle ki giriş ve çıkışları bile ona göre yapılmalı" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlemenin bir an önce yasalaşmasını, hayvanlara işkence eden ve öldürenlere verilen cezaların da arttırılmasını istedi.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Recep Tayyip Errdoğan
#Hayvan Hakları
#Hayvan Barınakları
#Barınak
#Hayvan
5 yıl önce