|

Diriliş'in Deli Demir'i: Gitmeyin ABD'ye, İngiltere'de evlenmeyin!

Diriliş Ertuğrul dizisinin Deli Demir'i Mehmet Çevik, gzt.com'un canlı yayın konuğu oldu. Herkesin memleketine sahip çıkması gerektiğini belirten Çevik, "Gitmeyin ABD'ye, İngiltere'de evlenmeyin, sıradan evlenin. O rüyayı gerçekleştiremediğiniz için hayıflanabilirsiniz. 'Ben milletimin yanında olduğumdan dolayı gerçekleştirme şansım olan bir yere gitmedim' dersiniz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:24 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:29 - 29/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Diriliş Ertuğrul'un oyuncusu Mehmet Çevik, önemli açıklamalarda bulundu.
Diriliş Ertuğrul'un oyuncusu Mehmet Çevik, önemli açıklamalarda bulundu.

Diriliş Ertuğrul dizisinin Deli Demir'i Mehmet Çevik, GZT'de İsmail Halis'in canlı yayın konuğu oldu. Zeytin Dalı Harekatı'na karşı bildiri imzalayanlara tepki göstererek sanat dünyasına seslenen Çevik, sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Oyuncu Mehmet Çevik'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:


"Herkesin siyasal düşüncesi olur. AK Parti'ye yakın bir fikirde olmak demokratik olmamak, nereden çıktı bu?

Gitmeyin ABD'ye, İngiltere'de evlenmeyin, sıradan evlenin. O rüyayı gerçekleştiremediğiniz için hayıflanabilirsiniz. "Ben milletimin yanında olduğumdan dolayı gerçekleştirme şansım olan bir yere gitmedim" dersiniz.

Algıları bize kim getirdi, farklı yaşam tarzlarınızı bize kim getirdi. Eskiden makarna dediğimiz şeye Napoliten soslu diye neden tarif ediyoruz. AVM'ler eleştirisi anlamıyla sokağa çıkan sosyologlara sesleniyorum, araştırma yapsınlar.Çayıra çıkıp mangalı koyup çangala oturmak, kendimize güvensizliğimiz gösteriyor. 'Şey derler, Türk gibi düşünme' ya Türk gibi düşünüyorum tabi. Milletimizin öz kimliğini hatırlamak için ne yapıyorum?

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bir şey yapmalı, bunun için çok vakit yok. Ne yapacağımızı oturup konuşmalı. Bu ülkenin ve milletin yanında olan sanatçıları da var. Ben yine bir çağrı yapayım: Çarşamba Diriliş, perşembe Kut'ül Amare, cuma Payitaht Abdülhamid, cumartesi Afrin... Önemli işler yapıyoruz, kimliğimizi hatırlatması yapan büyük işler yapıyoruz.

Şunu söylüyorum: Bir gün ara verelim dizilere ya. Sahaya inelim. Dün ele geçirilen dağa bir bakın. O Mehmetçik'in Zeytin Dalı'na, o bayrağı öperek tepeye koymasına bir bakın.

Sanatçılar olarak biz tartışalım, 'Türkiye gerçekten işgale mi gitti?' Birisi kalkmış diyor ki, 'Allah işgalcilerin belasını versin' Allah zaten veriyor belasını işgalcilerin. Gelişmemiş ülkelerin fabrikası. Birisi dedi ki 'Dur oynayamazsın' ve ben sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcisi değilim diyor.

Batılı olmadan Batılı olmayan bir güruh yarattık. Bu çağın sanatçısı yanlı oldu, objektifliğini kaybetti. Zulümden zalimden faydadan yana oldu.

Biz 100 yıllık bir uykudan uyanıyoruz. Bu bana göre 1901'lerde başladı.

Bugün Diriliş, Deli Demir anlamıyla da, ben veda ettiğimde o zaman sosyal medya vardı, egomun bir yerlere yükseldiğini düşündüm, sosyal medya hesaplarımı kapattım.

Deli Demir bir anlayıştır, bir ruhtur. Deli Demir sizsiniz. Bugün konuşurken de Deli Demir'i görüyorsunuz.

Beni en çok heyecanlandıran Hazreti Ali'yi anlattığım sahne. Gerçekten biraz rol ötesine geçmiştim. Çok dışında kalmışız. Yavaş yavaş içine girmeye başladık.

Benim gibi düşünen insanların konuşmamasını eleştiriyorum ben. Ben, ya Hatay'a ya Kilis'e gitmeyi düşünüyorum. O gün bu ülkede gerçekten Mehmetçiğin oraya duayla gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Hep beraber olacağız.

Kılıçdaroğlu'na mesaj

Bana randevu ver, ben istediğin yere geleyim. Ne yapmak istediğini gerçekten merak ediyorum. Çünkü anlamlandırmaya çalışmama rağmen hiçbir yere koyamıyorum.

#Mehmet Çevik
#Afrin
#Diriliş ERtuğrul
6 yıl önce