|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müge Anlı'ya katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte ATV'de yayınlanan Müge Anlı'ya video konferans ile konuk oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müge Anlı'nın uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü "Okuma yazma bilmeyen kalmasın" seferberliğini başlattı. Erdoğan, "Size ve tüm seyircinize çalışmalarınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Yeni Şafak
11:05 - 1/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:58 - 1/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte canlı yayına katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte canlı yayına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV ekranlarında Müge Anlı'ya konuk oldu. Yayın, Cumhurbaşkanlığı Konuk Evi'nden canlı yayında yapıldı. Müge Anlı'nın uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü 'Okuma yazma bilmeyen kalmasın' seferberliğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayına eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılarak şunları söyledi:

"Davetinize icabet eden bütün vatandaşlarımızı görünce benim de heyecanım arttı. Bu kampanyaya da her türlü desteğin verileceğine inanıyorum. halkımın vatandaşımın okumaya yazmaya ne kadar hasret olduğunu görüyoruz.

Vatandaşlarımız kayıtlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na, valiliklere iletebilir. Kurumlarımız gerekli hazırlıkları yapıp kampanyaya dahil olacak. Bu tür kampanyalarla ile amacımız okuma yazma öğrenmek isteyen vatandaşlarımızın sevincine ortak olmaktır. Size ve tüm seyircinize destek olduğunuz için halkım ve kendim adıma destek oluyorum."

Kız çocuklarının eğitimine verdiği önemle yıllardır çalışmalar yürüten Emine Erdoğan da şunları söyledi:

  • "Biz de bu seferberlikte yıllardır varız. Ülkemizin bu derin yarasına katkı sağlamak için, bizzat başlattığınız ve başarı ile neticelendirdiğiniz kampanyalar bulunuyor. Sizler gibi kıymetli arkadaşlarımızın yürüttükleri kampanyalara her türlü desteği verdik, veriyoruz. "



'Hayalimde büyük diploma törenleri var'

Müge Anlı'nın "Hayalimde büyük diploma törenleri var" demesi üzerine Erdoğan, "Bu tür diploma törenlerini icra etmemiz sadece bizi değil milletimizi de sevindirecektir. 2.5 milyon insan okuma yazma bilmiyor. Üstelik bunlar büyük şehirlerde bulunuyor. Okuma yazma kurslarıyla her sene 100 bin insanın önünde yepyeni bir dünya açılıyor. Bu sayıyı daha da artırabiliriz."

"İyi ki varsınız Cumhurbaşkanım, size ulusum adına teşekkür ediyorum."



#Müge Anlı
#Recep Tayyip ERdoğan
6 yıl önce