|

Çocuklar Duymasın'da uzlaştılar

'Çocuklar Duymasın'ın önceki gün yayınlanan bölümünde yargıda iş yükünü azaltmayı amaçlayan alternatif çözüm yolu 'uzlaştırma', Türk televizyonlarında ilk kez bir dizi sahnesiyle kamuoyuna tanıtıldı.

Yeni Şafak
10:01 - 23/11/2018 Cuma
Güncelleme: 10:21 - 23/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Çocuklar Duymasın dizisinin oyuncuları.
Çocuklar Duymasın dizisinin oyuncuları.

Adalet Bakanlığı temsilcileri, uzlaştırma ve arabuluculuğun etkinliğinin artırılması ve tanıtılması amacıyla geçen günlerde yapımcılarla bir araya gelmişti.

  • Bakanlık yetkilileri, yapımcılardan, yargıda alternatif çözüm yolları olan 'uzlaştırma' ve 'arabuluculuğun', diziler aracılığıyla ekranlarda anlatılmasını istemişti.

Çocuklar Duymasın'a uzlaştırma tanıtıldı

Bakanlığın bu çağrısına ilk yanıt, yayınlandığı ilk günden beri reyting rekorları kıran Kanal D'nin sevilen dizisi 'Çocuklar Duymasın'dan geldi. Dizinin önceki akşam yayınlanan bölümünde 'çaycı Hüseyin', kavgada yaraladığı 'Fazlı' isimli kişi ile adliyelik oluyor. Fazlı, Hüseyin hakkında savcılığa şikayetçi oluyor. Araya, savcılık tarafından atanan uzlaştırmacı giriyor.


Taraflar uzlaşınca dosya rafa kalktı

Uzlaştırmacı iki tarafı aynı masada bir araya getiriyor. Fazlı, Hüseyin'in park ve bahçelere ait parklarda 10 gün boyunca günde 3 saat temizlik yapması ve 250 ağaç fidanı dikmesi halinde uzlaşabileceğini söylüyor.

Mizahi bir dille anlatılan uzlaştırma, kısa süren pazarlık sonunda Hüseyin'in, Fazlı'nın isteklerini yerine getirmeyi kabul etmesiyle sağlanıyor. İkili el sıkışarak, uzlaşırken, dosya da savcılık tarafından rafa kaldırılıyor.

#Uzlaşma
#Bakanlık
#Çocuklar Duymasın
5 yıl önce