|

Çiftlik Bank'ın akıl hocası eski televizyoncu çıktı

Eski bir TV yapımcısı olan ABD vatandaşı Cengiz Samur'un Çiftlik Bank oyununu kuran şirketin müdürü ve Mehmet Aydın'dan sonra ikinci adam pozisyonunda olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
12:20 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:27 - 25/04/2018 Çarşamba
Diğer
Eski televizyoncu Cengiz Samur'un ​Çiftlik Bank'ın akıl hocası olduğu iddia edildi.
Eski televizyoncu Cengiz Samur'un ​Çiftlik Bank'ın akıl hocası olduğu iddia edildi.

Çiftlik Bank Soruşturma kapsamında Kırmızı Bülten ile aranan ve önceki gün yakalanan 'yazılım sorumlusu' Cudi Cumhur Yurdakul, yakalanmadan önce yaptığı açıklamalarda kritik bir isme de yer verdi. Yurdakul, 'Samur Cengiz' olarak da bilinen ve eski bir tv yapımcısı olduğu iddia edilen Cengiz Samur adlı kişinin Çiftlik Bank oyununu kuran şirketin müdürü olduğunu ve organizasyonda Mehmet Aydın'dan sonra 'ikinci adam' pozisyonunda olduğunu anlattı. Milliyet'in haberine göre, kendisini Samur'un işe aldığını söyleyen Yurdakul, Samur'un Amerikan vatandaşı olduğunu da söyleyerek şunları anlattı:

  • 'Türkiye'deki Çiftlik bank oyununun kurucusu olan Bursa merkezli Çiftlik Bilgi işlem Ltd'nin de Müdürü Cengiz Samur idi. Beni işe alan kişi oydu. 2016 Aralık ayında Mecidiyeköy iş görüşmesi yapmıştık. Amerikan vatandaşıydı. Mehmet Aydın'dan sonra gelen adam buydu. Şirket Bursa'daki bir mafyadan kaçmak üzere ofisi İstanbul'a taşıyınca Cengiz ABD'ye gitti. O zaman da Savaş Yıkılmaz, Mehmet Aydın'dan sonra gelen adam olarak müdür oldu.'

#Çiftlik Bank
#Mehmet Aydın
6 yıl önce