|

Canan Karatay: Baklava yerine kuyruk yağı tüketin

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Kurban bayramın da tüketilecek kırmızı etle ilgili uyarılarda bulundu. Karatay, "Bayramda baklava yerine bol bol kuruk yağı ve kırmızı et tüketin" dedi.

Yeni Şafak
10:47 - 19/08/2018 Pazar
Güncelleme: 11:01 - 19/08/2018 Pazar
IHA
Prof. Dr. Canan Karatay
Prof. Dr. Canan Karatay

Ünlü profesör Canan Karatay, Turgutreis mahallesinde düzenlenen kitap imzalama etkinliğine katıldı. "Gerçek Tıbbın 10 Şifresi" isimli kitabını okurları için imzalayan Karatay, Kurban Bayramına ilişkin beslenme önerilerinde bulundu.


  • Canan Karatay, doğal olan her şeyin istenildiği kadar tüketilebileceğini ifade ederek şu sözlere yer verdi "Bayramda baklava ve börek tüketmesinler. Onun yerine bol bol kuyruk yağı ve kırmızı et yesinler. Kırmızı et yağıyla beraber çok faydalıdır. İstedikleri kadar tüketebilirler" dedi.

Türk kahvesi en güçlü antioksidan

Etkinlikte duble türk kahvesi içen Karatay türk kahvesinin çok sağlıklı olduğunu belirterek "Kahve en güçlü antioksidandır. Şekersiz olmak şartıyla tüketilebilir. Bayramda şeker yerine bol bol kahve içebilirsiniz"dedi.

Tatilcilere tavsiyelerde de bulunan Karatay Kurban bayramını sahillerde tatil yapanların bol bol güneşlenmesini D vitamini almalarını ve kış için D vitaminini depo etmelerini istedi.


#Kurban Eti
#Canan Karatay
#Et
#Kuyruk Yağı
#Türk Kahvesi
6 yıl önce