|

Sağlık Bakanlığından tıbbi malzeme açıklaması

Sağlık Bakanı Koca, bazı üniversite hastanelerinde tıbbi malzemelerin alınamadığı ve ameliyatların yapılamadığı iddialarına ilişkin, "Önümüzdeki günlerde daha net, rahatlatılmak üzere bir çaba içerisinde olunacak" dedi.

Yeni Şafak
14:36 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 14:52 - 16/10/2018 Salı
AA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde bazı tıbbi malzemelerin alınamadığı ve ameliyatların yapılamadığı iddialarına ilişkin, kamu hastanelerinde ameliyat yapılamaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Üniversite hastanelerinin bütçeleri ayrı olduğu için, alımlarını kendilerinin yaptığını belirten Koca, "Görüştüğümüz üniversitelerimiz oldu. Bu konuda sıkıntılar olduğunda destek verebileceğimizi de söyledik. Bununla ilgili Maliye Bakanımız da Çalışma Bakanımız da hatta ödenek ayırma durumunda oldu. Önümüzdeki günlerde daha net, rahatlatılmak üzere bir çaba içerisinde olunacak" ifadesini kullandı.

Vatandaşı mağdur etmiyoruz

"Biz, 'Sütun fiyatları olmazsa almayız' gibi bir yaklaşım içinde olmuyoruz" diyen Koca, şöyle devam etti:

"Kendimiz ayrı ihale yapıyoruz. Kamu hastaneleri alımlarını yapıyoruz. Pillerde olduğu gibi ortalamanın üzerine çıktığında bile ihalede o rakamı biz kendi genel bütçemizden ödeyerek yine alıyoruz. Bütün hastanelerimiz için toplu alım yaparak ihale rakamı ne ise aradaki farkı da kendi genel bütçemizden ödeyerek alıyoruz. Dolayısıyla vatandaşın mağdur olması için herhangi bir olumsuzluğa izin vermiyoruz."

İlaçta ve malzemelerde fiyat düzenlemesi yapılacak

Bakan Koca, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile aralarında bir anlaşmazlık olmadığını dile getirdi.

SGK'nin belli dönemlerde ilaçta ve diğer malzemelerde fiyat düzenlemesi yaptığını anımsatan Koca, yılın sonuna yaklaşıldığını, önümüzdeki dönemde, kurun geldiği nokta göz önüne alınarak düzenleme yapılacağını kaydetti.

#Sosyal Güvenlik Kurumu
#Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
#İlaç
#Tıbbi malzeme
6 yıl önce