Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde kadın girişimci Serap Buday'ın sadece hemcinslerinin girebileceği kahvehane açması sonrası, yörede altın günleri Kadınca Kadınlar Kahvehanesi'nde yapılmaya başlandı. Kahkahalar ve ikramlar eşliğinde geçen kahve günleri Hayrabolulu kadınlar için vazgeçilmez oldu. Evde yapılan günlerin, ev sahibi için zahmetli olduğunu söyleyen Buday, kahvede herkesin muhabbet edebildiğini kaydetti.
Kadınların evlerinde sırayla düzenlediği altın günleri, Tekirdağ'da kahvehaneye taşındı. Hayrabolu ilçesinde kadın girişimci Serap Buday'ın sadece hemcinslerinin girebileceği kahvehane açmasının ardından, altın günleri Kadınca Kadınlar Kahvehanesi'nde yapılmaya başlandı. Altın günlerinin, çiğ köfte ve kısır buluşmalarının gerçekleştiği kahvehanede şen kahkahalar eşliğinde geçen sohbetlerde demli çay, okkalı kahveler ikram ediliyor.
İşletmeci Serap Buday, küçüklüğünden bu yana sadece kadınlara özel bir kahvehane olması hayalini kurduğunu belirterek hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kahvehanesini kadın erkek eşitliğinin bir parçası olarak gördüğünü ifade eden Buday, "Bizim neyimiz eksik, diye düşündüm burayı da açtım. İlgiden de destekten de memnunum. Hayrabolulu hemcinslerim için büyük ihtiyaçmış." dedi.
Özel günlerinde buluşmak için gelenlerin yanı sıra sadece el işini yapmak için kahvehaneye uğrayanlar olduğunu belirten Buday, şöyle devam etti:
"Özellikle altın günleri için kahvehane bir vazgeçilmez buluşma noktası oldu. Hanımlar siparişlerinin hazır olduğu masalarda zahmet etmeden, nasıl ikram ederim, ne zaman ikram edeyim telaşından ziyade sadece arkadaşlarıyla ilgileniyorlar. Bu da onların hoşuna gidiyor çünkü evlerinde telaştan arkadaşlarıyla muhabbet edemiyorlar. Böyle olunca, altın günleri için ev ev gezmektense kahvehanemde buluşuyor sadece kimin evine gidileceği için değil altının kime verileceği için kura çekip bir sonraki buluşmada yine burada buluşuyorlar."