|

Alija dizisinde Turgut Özal sahnesi

Bilge Lider Aliya İzetbegoviç'in yaşam öyküsünü anlatan "Alija" dizisi ekranlara geldi. Bosna'da yapılan soykırım ile ilgili ilk toplumsal tepkiyi merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal vermişti. Alija dizisinde Özal'ın o sözlerine yer verildi.

Yeni Şafak
15:42 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:15 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
TRT 1'de yayınlanan dönem dizisi Alija'da merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal sahnesi büyük beğeni topladı.
TRT 1'de yayınlanan dönem dizisi Alija'da merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal sahnesi büyük beğeni topladı.

Bosna ve Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı Alija Izetbegoviç'in ilk gençlik yıllarından itibaren, son nefesine kadar hayatını anlatan ve TRT1 ekranında yayınlanan "Alija" dizisi büyük beğeni ile izleniyor.

Bilge Lider Aliya İzetbegoviç'in yaşam öyküsü arka planı üzerinden, 20. yüzyılda Avrupa'nın ortasında yaşanan en büyük trajedilerden olan "Boşnaklara yapılan soykırım" mini dizide anlatılıyor.

Dizide “Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” ve “Devletsiz bir millet boşluğa düşer, rüzgârda savrulup gider” sözleriyle halkına seslenen İzetbegoviç’in adeta vasiyeti paylaşılıyor.

Katliamın yapıldığı yıllarda, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamında Turgut Özal oturuyordu. Bosna ile ilgili ilk toplumsal tepkiyi merhum Turgut Özal vermişti.

Alija dizisinde Turgut Özal sahnesi:


#Alija
#Aliya İzetbegoviç
#Turgut Özal
6 yıl önce