|

8 kiloluk tümöründen Türkiye'de kurtuldu

Azerbaycanlı ayakkabıcı Mustafayev’in boynunun yanında çıkan 8 kiloluk tümör, ender yapılan bir ameliyatla alındı. 3 gün yoğun bakımda kalan Mustafayev, sağlığına kavuştu.

Yeni Şafak
10:16 - 20/11/2017 Monday
Güncelleme: 11:13 - 20/11/2017 Monday
Diğer
2 kafa büyüklüğünde tümörle yaşam mücadelesi veren Azerbaycanlı iş adamı, Türkiye'de geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.
2 kafa büyüklüğünde tümörle yaşam mücadelesi veren Azerbaycanlı iş adamı, Türkiye'de geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yaşayan ayakkabıcı Mikail Mustafayev'in boynunun yanında 14 ayda büyüyen 8 kiloluk tümör, İstanbul'da ameliyatla alındı. Bakü'de yaşayan 35 yaşındaki evli ve 2 çocuklu Mustafayev, boynunun solunda çıkan bir kitle için 15 ay önce ülkesinde doktora başvurdu ve biyopsi yapıldı. Biyopsi sonucunda sarkom (bağ dokusunda oluşan ur) tanısı konuldu. Ukrayna'da ilk ameliyatını olan Mustafayev'in birinci, ikinci kaburgası ve köprücük kemiği alındı. Ardından kemoterapi ve radyoterapi tedavisi başladı.


İki kafa büyüklüğünde

Sabah'ın haberine göre, sağ akciğerinde bir metastaz gerçekleşti. Bu yıl nisanda kitlede lokal olarak büyüme fark edildi. Nisandaki filmlerde 4 santimetre olan kitle, hızla büyümeye başladı. Kemoterapi de işe yaramayınca tümör giderek büyüdü ve ilk ameliyatın ardından yumuşak dokudan kaynaklanan tümör 2 kafa boyutuna ulaştı. Tümör, hem çürüdü hem de inanılmaz derecede kokmaya başladı. Sol kol giderek hasar gördü ve kullanılamaz gele geldi. Omuriliğe çok yakın olan kitle, boyundan çıkan ve beyne giden sol kola giden damarlarla da çok yakın ilişkili olduğundan Mustafayev'in hayati riski başladı. Bunun üzerine Mustafayev şifayı Türkiye'de aramaya karar verdi.

Hasarlı dokular onarıldı

İstanbul'da özel bir hastaneye başvuran Mustafayev, muayenesinin ardından, göğüs cerrahisi uzmanı Prof. Dr. C. Asım Kutlu, beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Mete Karatay ve Yrd. Doç. Dr. İdris Sertbaş, KBB uzmanı Doç. Dr. Mehti Şalvız ve plastik cerrahi uzmanı S. Cenk Şen tarafından başarılı şekilde ameliyat edildi. Doktorlar, çürümüş ve iltihaplı dokularla kaplı tümörü temizledi. Hasarlı dokular onarıldı. Tümör bütünüyle çıkarıldı. Cilt açıklığı da bacaktan alınan dokuyla kapatıldı. 3 gün yoğun bakımda kalan Mustafayev, sağlığına yeniden kavuştu.


#Tümör
#Kanser
6 years ago