|

ZPT sele kapıldı: 2 asker şehit

Akçakale’de nöbet değişimine giden askerler, gece etkili olan sağanağın sele dönüşmesi sonucu taşan Koçar Deresi’ne devrildi. ZPT’deki iki asker kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken, diğer iki asker şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:24 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İki asker kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken, diğer iki asker şehit oldu.
İki asker kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken, diğer iki asker şehit oldu.

Şanlıurfa’nın sınır ilçesi Akçakale’de askeri bir araç dereye devrildi. Olay, önceki gece Suriye sınırındaki Akçakale-Ceylanpınar karayolunda bulunan Koçar Deresi’nde meydana geldi. 3. Hudut Alay Komutanlığı’ndan nöbet değişimi için Yeşiltepe Karakolu’na giden 4 askerin bulunduğu Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT), gece etkili olan sağanağın sele dönüşmesi sonucu taşan dereye devrildi.

2 ASKER KURTULDU

Askerlerden ikisi araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başarırken, diğer ikisi ise suya kapılıp gözden kayboldu. Durumun fark edilmesinin ardından arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı. Olay yerine su altı dalgıç polisleri ve itfaiye ekipleri sevkedildi. Yoğun yağış nedeniyle balçığa dönüşen tarlalarda çalışmalarını güçlükle sürdüren ekipler, aracın bulunduğu bölgede “drone”larla arama yaptı. İş makineleriyle farklı noktalarda açılan kanallar sayesinde derede su seviyesinin düşmesinin ardından zırhlı aracın yeri tam olarak tespit edildi.

12 SAATTE ULAŞILDI

Bunun üzerine dereye uzanan alanı toprakla doldurarak yol yapan ekipler, 12 saat sonra 3. Hudut Alayı 2. Hudut Tabur Komutanlığında görevli ş Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal ile şehit Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş askerlerimizin naaşına ulaştı.

#​Şanlıurfa
#Akçakale
6 yıl önce