EDISYON:

Yeşim Meltem Şişli İBB’deki görevinden istifa etti

15:5710/02/2020, Pazartesi
G: 10/02/2020, Pazartesi
Yeni Şafak
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli istifa etti.
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli istifa etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSMEK'te başörtülü kadınlara aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında soruşturma açılmıştı. Yeşim Meltem Şişli bugün İBB'deki görevinden istifa etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli görevinden istifa etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin 8 Şubat'ta istifa dilekçesi verdiğini belirterek, dilekçeyi yürürlüğe koyduklarını söyledi.


Yeni Şafak gündeme getirmişti


  • İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin, geçtiğimiz aylarda düzenlenen bir toplantıda İSMEK bölge sorumlusu kadınlara hakaret ettiği, onlara yönelik aşağılayıcı sözler sarf ettiği ve sonrasında çalışanların işlerine son verdiğini Yeni Şafak gazetesi Türkiye kamuoyunun gündemine getirmişti.


Yeni Şafak gazetesinin haberi ardından sosyal medyada gündem olan olay için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konunun soruşturulması amacıyla müfettiş görevlendirirken, İSMEK bölge sorumlusu 14 kadın da kadın çalışanlara hakaret ettiği iddiasıyla İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şişli ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılığın, Şişli hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 115/3. maddesinde yer alan ve 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan, Erkan Duyar hakkında ise TCK'nın 257. maddesinde hüküm bulan ve 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen "görevi kötüye kullanma" suçundan soruşturma yürüttüğü öğrenilmişti.


#Yeşim Meltem Şişli
#İstifa
#İBB

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.