|

Türkiye bizim ikinci vatanımız

Kudüs'te direnişin sembolü olan Cuneydi, Türkiye’ye geldi. Filistin davasındaki hassasiyeti sebebiyle Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Cuneydi, "Türkiye bizim ikinci vatanımız" dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:38 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Baba Muhammed el-Cuneydi’nin yürüme problemi yaşadığı ve bu nedenle yürüyüş sandalyesi kullandığı görüldü.
Baba Muhammed el-Cuneydi’nin yürüme problemi yaşadığı ve bu nedenle yürüyüş sandalyesi kullandığı görüldü.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Filistin’de çıkan olaylarda gözaltına alınan 16 yaşındaki Filistinli Fevzi el-Cuneydi, babası ile birlikte İstanbul’a geldi. Esenler Belediyesi’nin, üç gün boyunca İstanbul’da ağırlayacağı Cüneydi, ilk olarak Sultan 2’nci Abdülhamid Han’ın Çemberlitaş’taki kabrini ziyaret etti.

ERDOĞAN FİLİSTİN'DE ÇOK SEVİLEN BİR LİDER

Burada açıklamalarda bulunan Filistinli Cuneydi, Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin’de çok sevilen bir lider olduğunu söyledi. "Davamıza sahip çıktıkları için Erdoğan ve Türkiye’deki kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz" diyen Cuneydi şunları söyledi: "Bu davete icabet ettim, çünkü yabancı bir ülkeye gitmiyorum, Türkiye’deki kardeşlerimin arasına geldim. Türkiye bizim ikinci vatanımız. Türkiye’yi çok seviyoruz."

İSRAİL'İN KARA YÜZÜNÜ TÜM DÜNYA GÖRDÜ

Cuneydi, hafızalara kazınan fotoğrafı içinse şunları söyledi: "İşgalci İsrail’in Filistin’deki çocuklara karşı politikasını tüm dünya gördü. Bu fotoğrafla İsrail kara yüzünü tüm dünyaya göstermiş oldu."

O FOTOĞRAFTA İSRAİL BENDEN KORKUYOR

Fotoğrafın hikayesini de anlatan Cüneydi, "Ben bu fotoğrafımı İsrail beni bıraktıktan sonra görebildim. Beni tutukladıklarında hapse götürdüler ve ben hiç bir şey göremedim. Bir televizyon vardı. Sadece İsrail’i gösteren televizyondu. Hapishaneden çıktıktan sonra fotoğrafı gördüğümde çok mutlu oldum, gururlandım. O fotoğrafta ben korkmuyorum, İsrail benden korkuyor. Bunun ispatı 1 asker değil, 23 asker var orada" dedi.

Türk halkı ve Erdoğan'a teşekkür

Kudüs direnişinin sembol ismi Cuneydi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edileceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi heyecanla beklediğini söyleyen Cuneydi, “Onunla ve sayın Başbakanımızla görüşeceğim için çok mutluyum, gururluyum. Recep Tayyip Erdoğan’ın yanımda durduğunu öğrendiğimde açıkçası mutlu oldum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz, Erdoğan’ı çok seviyoruz. Allah ondan razı olsun. Türk halkını da çok seviyoruz. Filistin davasında yanımızda yer aldığı için ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Omzumun ağrısı daha geçmedi

Sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fevzi el-Cuneydi, tedavi sürecinin devam ettiğini belirterek, “İnşallah yakında iyileşirim. Kolum ve omzum hala acıyor. Birçok ameliyat olacağım. İsrail beni vahşi şekilde tutukladı. Askerler silahlarıyla vurup omzumu kırdı” diye konuştu. Ofer Askeri Mahkemesi, 21 gün tutuklu kaldıktan sonra 28 Aralık 2017’de kefaletle serbest bırakılan Cuneydi’nin duruşmasını 14 Şubat’a kadar ertelemişti.


#İSrail
#Filistin
#Muhammed el-Cuneydi
#Fevzi el-Cuneydi
6 yıl önce