|

Tünelde acı son

Tokat’ta define aramak için 30 metrelik tünele giren 4 kişi, içerideki suyu tahliye ederken çıkan gazdan zehirlendi. Zekai Ak tünelden çıkmayı başarırken Halis Kaya ile Olcay Kaya hayatını kaybetti. Fatih Danışık ise hastaneye kaldırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 00:24 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Yapılan incelemenin ardından olay netlik kazanacak.
Yapılan incelemenin ardından olay netlik kazanacak.

Tokat’ta define ararken zehirlenen 2 kardeş hayatını kaybederken, bir kişi ise hastanelik oldu. Üzücü olay, önceki gece kent merkezine bağlı Küçükbağlar köyünde meydana geldi. Zekai Ak (28), Fatih Danışık (22) ile Halis (23) ve Olcay Kaya adlı kardeşler, define bulma hayaliyle toprak yığınındaki yaklaşık 30 metrelik tünele girdi. 4 arkadaş, içerideki suyu boşaltmak amacıyla jeneratör ve motopomp cihazını çalıştırdı.


GAZDAN ETKİLENDİLER

Define tutkunları, bir süre sonra cihazlardan yayılan gazdan zehirlendi. Tünelden çıkmayı başaran Zekai Ak, durumu hemen yetkililere bildirerek yardım istedi. İhbarın ardından olay yerine jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bir kişinin güçlükle girebileceği tünele oksijen tüpü ve halat yardımıyla inen ekipler, ilk olarak Fatih Danışık’ı dışarıya çıkardı. Gazdan etkilenen Danışık, yapılan ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


EKİPLER SEFERBER OLDU

Ekipler, yaklaşık 4 saatlik çabanın ardından Halis Kaya ile Olcay Kaya kardeşlerin de cansız bedenlerine ulaştı. Cenazeler, aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Tünelden çıkarılan Danışık’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Tokat İl Afet ve Acil Durum Müdürü Turan Uzun, yapılan ilk tespitlere göre, bu kişilerin girdikleri tüneldeki suyun tahliyesini yapmak için kullandıkları su motoruna elektrik veren jeneratörden çıkan egzoz gazından zehirlendiğini söyledi. AFAD ekiplerinin zor şartlarda cenazelere ulaştığını ifade eden Uzun, yapılan incelemenin ardından olayın netlik kazanacağını kaydetti.

#Tokat
#Define
6 yıl önce