|

Suudi Arabistan konsolosluk aramasını yokuşa sürüyor

Suudi Arabistan, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı için Türkiye'nin konsoloslukta yapacağı aramayı yokuşa sürmeye devam ediyor. Suudi Arabistan'ın Türk yetkililere, kendisinin gösterdiği odalar dışında arama izni vermediği ve teknik cihazların binaya girişine müsaade etmediği belirtiliyor.

Yeni Şafak
00:06 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 00:11 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giren ve bir daha çıkamayan Cemal Kaşıkçı ile ilgili sır perdesi, kapalı kapılar ardında duruyor.
2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giren ve bir daha çıkamayan Cemal Kaşıkçı ile ilgili sır perdesi, kapalı kapılar ardında duruyor.

Suudi Arabistan, Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin Türk yetkililerin konsoloslukta yapacağı aramayı engellemeye devam ediyor.

Kriminal incelemeye izin vermiyorlar

Suudi Arabistanlı yetkililer, aramayı sadece kendisinin belirlediği odalarla sınırlı tutuyor ve cinayet şüphesi kapsamında yapılacak kriminal incelemeler için kullanılacak teknik cihazların binaya girişine izin vermiyor.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, arama iznine ilişkin "
Suut İstanbul konsolosluğundaki arama iznini yokuşa sürüyor. Kendi gösterdiği yerlerin haricinde arama yapılmasına ve teknik cihazlar sokulmasına izin vermediği için hala arama yapılamadı
" ifadelerini kullandı.

Suudi yetkililer 'arama' iznini yokuşa sürüyor

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluktan nasıl çıktığına ilişkin hiçbir kanıt sunamayan Suudi Arabistanlı yetkililer, günler öncesinde Türkiye'nin arama iznine yeşil ışık yakmıştı.

Kaşıkçı'nın kaçırılması ya da öldürülmesinden sorumlu olarak gösterilen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın "
Türkiye'ye arama izni vereceğiz
" demişti. Buna rağmen, Suud yetkililerin aramayı sınırlama talepleri, Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili soru işaretlerini arttırıyor.
#Suudi Arabistan
#Konsolosluk
#Cemal Kaşıkçı
6 yıl önce